Özellikle Türklerde yoğun olarak görülen aşırı kilo sorununa karşı Aydınlılar ciddi derecede önlem aldı. Aydın"da park ve bahçeler sabahın erken saatlerinde adeta spor merkezlerine döndü. Yaklaşık 3 yıldır devam eden sağlıklı yaşam hareketleri kapsamında bir çok kişinin daha sağlıklı hale geldiği bildirildi.
Aydın Belediyesi Spor Eğitmeni Ceyda ATıgan, Atıgan öncülüğünde 3 yıl önce başlayan sabah egzersizleri halktan yoğun ilgi görmeye başladı. Her yaşın kendine göre yapması geren spor olduğunu ve sporun insan yaşamında ekmek ve su kadar önemli olduğunu kaydeden Ceyda Atıgan, Aydın"da binlerce talebesi olduğunu ve devamlı olarak sabah sporlarına katılanların bir çok rahatsızlığının sona erdiğini söyledi.
Sabah havanın aydınlanması ile merkez Zeybek 2 Parkı"nda toplanan onlarca kişi güne sabah sporunu yaparak başlıyor. Spor yaparak güne başlayınca daha zinde olduklarını belirten vatandaşlar, “İlk zamanlarda yadırgayanlar oldu. Ancak zaman geçtikçe herkes faydasını gördü. Şimdi mahallemizde özellikle emekliler ve ev hanımları güne spor yaparak başlıyor” dediler.
“SPOR SAYESİNDE KOMŞULUK İLİŞKİLERİ DE GÜÇLENDİ”
Mahalledeki aktiviteler sayesinde, apartman yaşantısı nedeniyle kaybolan komşuluk ilişkilerinin de yeniden güçlendiğini belirten Mahalle sakinlerinden Ayten Aykın, “Eskiden mahallede kimse kimseyi pek tanımıyordu. Şimdi herkes sabah parkta toplanıp spor yapmaya başlayınca insanlarımız daha iyi kaynaştı. Hem muhabbetimiz arttı, hem de sağlıklıyız” diye konuştular.