Kendi şirketi için reklamda oynayan Ali Ağaoğlu"na rakipleri Emaar, Sinpaş ve Fi Yapı"dan teklif var. Ağaoğlu kapıyı 5 milyon dolardan açıyor. Ancak tekstilci bir firma Paris Hilton ile rol arkadaşlığı teklif edince, Ağaoğlu, 1 milyon dolara "olur" dedi

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, kendi şirketi ve projesinin reklam filmlerinde rol üstlenince teklif üstüne teklif almaya başladı. Şu anda aldığı 10 teklifi değerlendirme aşamasında olan Ağaoğlu, Milliyet gazetesinin geçtiğimiz günlerde sektörün önde gelen tüm isimlerini buluşturduğu toplantı sırasında da, “Sektör tıkanmaz. Ama böyle bir şey olursa parayı verin, sizin reklamlarınızda da oynarım” demişti. Ağaoğlu"na yapılan 10 teklif arasında emlak sektöründen olduğu kadar moda dünyasından da etkili isimler yer alıyor.

Hilton ile aynı karede
Ağaoğlu, 10 teklif arasında kendisini en çok etkileyenin Paris Hilton ile aynı karede yer almaları için bir tekstil firmasından yapılan teklif olduğunu belirtirken, firmanın ismini açıklamak istemedi. Hilton ile aynı filmde rol almak için 1 milyon dolara razı olduğunu açıklayan Ağaoğlu, “En az parayı bu şirketten istedim. Paris Hilton ile birlikte oynamamız gündemde. 1 milyon dolara razı oldum. Hilton faktörü olduğu için indirim yaptım. Sonuçta hangi firmanın reklamında oynarsam oynayayım eğitim kazanacak. Kazanacağım parayla okul yaptırmayı sürdüreceğim” dedi.

CEO, fiyatı yüksek buldu
Ağaoğlu"nun en yüksek rakamı istediği şirket, dünyanın en yüksek binası Burc Dubai"nin de yapımcısı olan Dubaili Emaar oldu. Türkiye"ye dört yıl önce giren ve Toskana Vadisi projesiyle ismini duyuran Emaar Türkiye"den 5 milyon dolar istediğini açıklayan Ağaoğlu, “CEO Ozan Balaban, Libadiye"deki yeni projelerinde reklam filminde oynamamı teklif etti. Ben de"5 milyon dolar öderseniz, neden olmasın" dedim.”
CEO Balaban ise fiyatı yüksek bulduğunu, ama yine de üzerinde çalıştıkları bu dosya için şirketin merkezi Dubai"den görüş beklediklerini ifade etti. Balaban"ın açıklamalarına göre, Dubai"nin onay vermesi halinde Ali Ağaoğlu"lu reklam filmine hemen başlanacak.

Sinpaş ve Fi-Yapı"dan da teklif
Ayrıca, rakipleri Sinpaş ve Fi-Yapı"dan da teklif alan Ağaoğlu, Sinpaş"tan 2 milyon dolar isterken, Fi-Yapı"ya ise 3 milyon dolar dedi. Fiyatlar arasındaki farklılığı projenin büyüklüğü, lokasyonu, yapımcı şirket gibi etkenlerle açıklayan Ağaoğlu, kendi şirketinden oynadığı her reklam için 1 milyon dolar alıyor. Aslında rakamın daha yüksek olması gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, şöyle konuştu:
“Ben her film için 3 milyon dolar istemiştim. Bizim yöneticiler sıkı pazarlıkçı. CEO"muz Hasan Rahvalı pazarlıkta Kayserilileri geçer. Kardeşim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu"nun lakabı da "sünnetçi." Benim gibi bir adamı bile 1 milyon dolara ikna ettiler. Tabii, kendi şirketim için olunca biraz taviz verdim” dedi.