CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a, "Ekonomik krizin her alanda etkili olduğu bilinmektedir. Ülkemizde parçalanmış ailelerin sayısı kaçtır? Korunmaya muhtaç çocukların sayısı kaçtır" diye sordu.

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı"na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

-"YURT KAPASİTESİ 8 BİN, BAŞVURAN 9 BİN"-

İstatistiklere göre boşanmış veya boşanmadan ayrı yaşayan ailelerin yuvalarının yıkılmasında ekonomik nedenlerin ağırlıklı durumda olduğuna dikkat çeken Ertemür, şöyle dedi:

"Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu"nun resmi web sitesindeki bilgilere göre; 0-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik yurt kapasitesi 8 bin 62, yurtta kalmak için başvuru kayıtlı sayısı 9 bin 570 ve fiili bakılan çocuk sayısı 6 bin 76"dır. Kız yetiştirme yurtlarında kapasite 2 bin 404, kayıtlı sayısı 3 bin 179, fiilen bakılan bin 815"tir. Erkek yetiştirme yurtlarında da kapasite 4 bin 316, kayıtlı sayısı 5 bin 512, fiilen bakılan sayısı 3 bin 223"tür."

-"PARÇALANAN AİLELER İÇİN NE YAPACAKSINIZ?"-

Parçalanmış aileler için hükümetin ne yapacağını merak eden Ertemür, Başbakan"a şu soruları sordu:

"Aile bütünlüğünü korumak, ayrıca ekonomik ve sosyal yönden kalkındırmak için hükümetiniz bugüne kadar ne gibi çalışmalar yapmıştır? Bundan sonra hangi çalışmaları yapmayı planlamaktadır?

Hakkında mahkeme kararıyla koruma kararı verilen çocuk sayısı nedir? Yaş, cinsiyet ve illere göre dağılımı nedir?"