ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyareti, Türkiye'yi dünya gündemine taşıdı. Özellikle Obama'nın Sultanahmet Camii ve Ayasofya ziyaretinden dünyaya yansıyan fotoğraflar, Türkiye için çok önemli bir tanıtım avantajı sağladı. Hem de tam turizm sezonu öncesinde... Öyle ki, turizmcilere göre bu kadar reklamı isteseniz bile para ile yapamazsınız...

Şu anda her yerde Türkiye'nin konuşulduğunu söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu reklamın para ile yapılabilecek bir şey olmadığını belirtti. Obama'nın ziyaretinin çok olumlu olduğunu ve türk turizminin de bunu en iyi şekilde kullanacağını kaydeden Ulusoy, şöyle devam etti:

"Bu tip ziyaretler her zaman turizm üzerinde etkili olmuştur. Şimdiki ziyaret de etkili olacaktır ama ne kadar etkili olacağını daha sonra göreceğiz. Özellikle Amerika bölgesinden gelen turist sayısında artış yaşanabilir.

Ulusoy, son zamanlarda İsrailli turistlerin rezervasyon iptalleriyle ilgili olarak da, "Evet azalma var ama bu tip şeyler olur, sonra düzelir. İsrailli turistlerin çevrede gidebilecekleri en iyi ülke Türkiye'dir" dedi.

HERKES TÜRKİYE'Yİ KONUŞUYOR

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır da Obama ziyaretinin turizmi pozitif yönde etkileyeceğine emin olduklarını söyledi. Bayınır, şöyle konuştu:

"Aslında sadece turizmi değil tüm iş dünyasını olumlu etkileyecek bir ziyaret bu. ABD Başkanı'nın burada olması bizi dünya medyasında güncele taşıdı. Dün İtalya depreminin ardından her yerde Türkiye vardı. Herkes Türkiye'yi konuşuyor. Bunu para ile yaptıramazsınız."

Obama'nın ziyaretinin öncelikli olarak İstanbul'u olumlu etkileyeceğini belirten Bayındır, ancak tüm Türkiye genelinde de olumlu yansımalarının görüleceğini kaydetti.

Hürriyet