Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bankası Bank Asya'yı kurtarmak için binlerce hesaba parayatıran örgüt mensuplarının yeni oyunları ortaya çıktı. Bank Asya'daki usulsüzlüklerin boyutları her geçen daha da artıyor. Yenişafak'tan Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre Bank Asya'da incelemelerini sürdüren MASAK ve TMSF yetkililerinin yaptığı incelemeler sonunda tespit edilen usulsüzlükler adım adım şöyle yaşandı:

BANK ASYA'YI KURTARMA OYUNU

Bank Asya'nın 197 bin sadık müşterisinin 17/25 Aralık operasyonundan sonra 101 bini mevduatlarını hiç çekmeyerek destek verdi. 96 bin kişiden 58 bini ise daha önceden açmış oldukları, ancak aktif olmayan hesaplarını aktif hale getirdi, ayrıca hesaptaki mevduat miktarını artırdı. Kalan 38 bin kişi ise 17/25 Aralık sonrasında adlarına hesap açılan yeni örgüt mensuplarından oluştu.

Bunların da 12 bininin ev hanımı, 3 bininin öğretmen, 6 bininin ise üniversite öğrencisi olduğu tespit edildi. 17/25 Aralık tarihi öncesinde Bank Asya'ya 350 milyon lira yatıran Türk Hava Yolları, 66 milyon lira yatıran Borsa İstanbul A.Ş. bu tarihten sonra paralarını çekti. Bunun ardındanBankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) belirlediği bazı oranlar riske girdi. BDDK'nın Bank Asya'yı uyarması nedeniyle örgütün elebaşı Fetullah Gülen bankaya parayatırılması talimatını verdi. 'Bankaya para lazım' denilince, örgüte finansman desteği sağlamak amacıyla himmet toplayan 'abi'ler harekete geçti.

HİMMETLER 38 BİN HESABA

Bank Asya'ya, öğrenci, öğretmen, ev hanımından oluşan 38 bin yeni müşteri getirildi. Örgütün abisi, bu zamana kadar evinde tuttuğu himmet paralarını 12 bin ev hanımı, 6 bin üniversite öğrencisi ve 3 bin öğretmenin adına açtırdığı hesaplara yatırdı. Ancak abi, hesaplarına parayatırdığı kişilere güvenmediği için tedbiri de elden bırakmadı.

ÖRGÜT MENSUPLARINA GÜVENMEDİ

Paraları öğrenciye ve ev hanımına vererek bankaya yatıran örgüt abisi, “Bu kişiler 'bu benim param' diyerek sahiplenir" kaygısıyla yeni bir oyuna girişti. Bank Asya müşterilerinin hesapları ile ilgili işlemler üzerinde yapılan incelemelerde ortaya çıkan oyuna göre, örgütün abisi 38 bin hesaba da tedbir koydurarak paraların çekilmesine engel oldu. İncelemelerde, 38 bin hesapta aynı kişinin blokajı olduğunu fark eden TMSF ve MASAK yetkilileri, bu kişileri çağırıp 'Senin adına bu adamın blokajı niye var?' diye sordu. Bu kişilerle yapılan görüşmeden sonra da bu paraların himmet parası olduğu belirlendi.