ESKİŞEHİR'de evine davet ettiği inşaat ustası 43 yaşındaki Reşat Aydeniz'i biriktirdiği 15 bin TL'yi almak için başına tencere ile vurarak bayılttıktan sonra çamaşır asma teliyle boğan ve öldüğünden emin olmak için su dolu küvetin içerisine sokan, ardından cesedi karton kutuya koyup balkonuna bırakan 40 yaşındaki Ersan Çolak yakalandı. Vişnelik Mahallesi Yenibahçeler Sokak'ta meydana gelen olayda önceki gece eve gelmeyen evli 2 çocuk babası inşaat ustası Reşat Aydeniz'in yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu. Polisin yaptığı araştırmada Reşat Aydeniz'in kaybolduğu gün eşinden bir süre önce boşanan Ersan Çolak ile görüldüğü belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ağır Suçlar Büro Amirliği"nde görevli polisler dün gece Ersan Çolak'ın Vişnelik Mahallesi Yenibahçeler Sokak'taki evine gitti. Polisler, kendilerine çelişkili ifadeler veren Çolak'ın oturduğu apartmanın 2'nci kattaki evinde yaptıkları aramada sokağa bakan balkonda 1 karton kutu içerisine konulmuş olan Reşat Aydeniz'in cesedi ile karşılaştı.

Gözaltına alınan Ersan Çolak, cinayeti işlediğini itiraf etti. İnşaat ustası Reşat Aydeniz'in bir süre önce evinin fayans işlerini yaptığını anlatan Ersan Çolak, Aydeniz'in kendisine 15 bin TL birikmiş parasının olduğunu, ev almayı düşündüğünü söylediğini belirtti. Evine davet ettiği Reşat Aydeniz'in parasını almayı planladığı ileri sürülen Ersan Çolak, şöyle dedi: “Raşat'ın kafasına tencereyle vurdum. Bayılınca çamaşır asma teliyle boynunu sıktım. Öldüğünden emin olmak için banyodaki küvetin içini su doldurup Reşat'ı küvet içerisine soktum. Amacım nefes alıp- almadığını belirlemekti. İyice suya batırdığımda hava kabarcıkları çıkmadığını görünce öldüğünden emin oldum. Daha sonra cesedi karton bir kutu içerisine koydum ve evimin balkonuna bıraktım. Kutudaki cesedi evden dışarı çıkartıp atacaktım.”

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gözaltına alınan Ersan Çolak"ın öldürdüğü Reşat Aydeniz'in parasını alamadığını, sorgunun tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

MİLLİYET