Tokat'ın Turhal Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Turhal Sportif Havacılık Kulübü ile Türk Hava Kurumu'nun ortaklaşa organize ettiği 3 gün süren 'Turhal Mercimek Tepe Kupası ve Yamaç Paraşütü Yarışması' sona erdi. Tokat Valiliği ile Turhal Belediyesi'nin destekleri ile yapılan festivale GOP Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Şahin, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, Turhal Cumhuriyet Başsavcısı Ersin Karadağ, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Veli Gökyıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mercimek Tepe'nin yamaç paraşütü sporunda Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağını kaydeden Kaymakam Mehmet Ünlü, yarışmaya olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Kaymakam Mehmet Ünlü, amaçlarının bu sporu ilçede ve bölgede yaygınlaştırmak, bu spora merakı olan sporseverlere yardımcı olmak, ilçe tanıtımını sağlamak ve ilçedeki ekonomik hareketliliği artırmak olduğunu dile getirdi.

Ünlü, "Yamaç paraşütü projemiz Orta Karadeniz Ajansı (OKA) destekli bir projedir. Proje kapsamında yapmış olduğumuz tesisimiz resmen hizmete girmiştir. Amacımız bu spor ile ilçede ekonomik ve kültürel bir hareketlilik oluşturmak, bu sporu insanımız arasında yaygınlaştırmak ve ilçe turizmine katkı sağlamaktır. Ben yarışmada derece alan ve yarışmaya katılan tüm sporcuları kutluyorum. Centilmence bir yarışma oldu. Çalışmalarımızda bizlere tam destek veren Tokat Valimize, Turhal Belediye Başkanımıza ve festivalde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür eder, tesisimizin ilçemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu dilerim." dedi.

Yarışmanın en dikkat çeken yanlarından birisi olan, Naciye Özmen ile nişanlısı Mustafa Ölçer isimli kişiler, yamaç paraşütü projesi kapsamında bin 200 metreden ayrı ayrı atlayarak indikleri tarlada çiftlerin nikahları yetkililer tarafından kıyıldı.

Yetkililer, Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması'nda dereceye giren birinci Hakan Cici'ye kupa ile bin 500 TL, ikinci Erol Yazıcı'ya kupa ile 1000 TL ve üçüncü Abdullah Yıldız'a kupa ile 500 TL ödül verdi.

Kostüm yarışmasında ise birinci olan Gani Arslan'a kupa ve buzağı, ikinci Sabri Kavuncu'ya kupa ve keçi, üçüncü Tayfun Bilgili'ye kupa ve kuzu, dördüncü Aziz Çelik'e mansiyon ödülü ve tavuk verildi.