Muğla Ölüdeniz'de pilot eşliğinde bindiği yamaç paraşütünden kayarak yüzlerce metre yüksekten yere çakılıp feci şekilde can veren Makine Mühendisi Caner Güler, son yolculuğuna uğurlandı. Ölen eşinin alyansını da parmağına takan ve gözyaşları dinmeyen mimar eş Miray Güler, "Kocamı öldürdüler" dedi.
 
Faciayla biten yamaç paraşütü kazası, Muğla'nın Ölüdeniz Beldesi'nde önceki gün yaşandı. Bayram tatili için Bursa'nın Nilüfer İlçesi Ertuğrul Mahallesi'ndeki evinden iki yıl önce evlendiği mimar eşi Miray Güler (26) ile birlikte bölgeye giden 27 yaşındaki Makine Mühendisi Caner Güler, dünyanın en güzel yamaç paraşütü bölgesi olarak adlandırılan bin 900 metre yükseklikteki Babadağ'dan pilot eşliğinde yamaç paraşütüyle uçtu.
Bir süre pilot Murat Sait Yeşilbaçar ile gökyüzünde süzülen ve Bursa'da bir otomobil fabrikasında çalışan Caner Güler, iniş sırasında paraşütten kayarak, yaklaşık 700 metre yükseklikten kayalıklara çakılarak feci şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma sürerken, mahkemeye çıkartılan Caner Güler'in yamaç paraşütünde görevli Murat Sait Yeşilbaçar tutuklandı.
 
ACILI EŞTEN ŞOK SUÇLAMA "HİÇ EĞİTİMSİZ UÇUŞA SOKUYORLAR"
Caner Güler'in cenazesi ardından öğle saatlerinde oturduğu Bursa'nın Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi Bülbül Sokak'taki İmam-ı Azam Camisi'ne getirildi. Buradaki törende eşi Miray Güler, babası Celal Güler, arkadaşları ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Sürekli gözyaşı döken ve güçlükle ayakta durabilen Miray Güler, eşinin ve kendisinin güvenliğe karşı aşırı duyarlı olduklarını söyledi.
Riske girmeyi hiç sevmediklerini anlattı. Kazadan önce yamaç paraşütüne binecekleri firma görevlisine bu konuda çok soru yönelttiklerini, hatta yetkilinin kendilerine, "Neden bu kadar sorguluyorsunuz" diye sitem ettiğini belirten Güler, görevlilerin kendisini güçlükle ikna ettiğini belirtti. Miray Güler, "Orada çok uyduruk firmalar var. Bunlar hiç bir eğitim vermeden insanları direk uçuşa sokuyorlar. Biz yamaç paraşütüne bindik. Normalde beşik gibi bir yerde oturmamız gerekiyordu. Eşimin oturduğu böyle bir şey değildi. Hatta ayakları sarktığı için pilot onu bir ara iple yukarı çekmeye çalışıyordu. Sonra paraşütünün hızla hareket ettiğini gördüm. Düşüşüne tanık olmadım. Bu işte ihmal var. Kocamı öldürdüler. Olayın takipçisi olacağım" diye ağladı.
 
Oğlunun cenazesinde gözyaşları döken Celal Güler, "Bu işte bir ihmalin olduğu kesin. Başka Canerlerin ölmemesi için ne olur tedbir alsınlar" dedi. Ölen Caner Güler ile eşinin havacılığa karşı aşırı ilgili oldukları, bir süre önce Eskişehir'in İnönü İlçesinde THK'nın verdiği kurslarda "Serbest düşüş eğitimi" aldıkları öğrenildi. Caner Güler, Hamitler Kent Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.