“Staj dosyaları için ücret ödemek istemiyoruz” diyen öğrenciler Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle okullarda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Gelen şikayetler incelendiğinde staj dosyası parasını vermeyen öğrencilere okul yönetimleri kimi şantajlarda bulunuyorlar. İşte bazı örnekler şöyle:

1: Stajlar Yok Sayılacak!
“Meslek lisesi son sınıf öğrencisiyiz ve bu sene okulla beraber staj yapacağız. Okuldan stajda gördüklerimizi yazmamız için staj defteri veriyorlar ve karşılığında 100 lira istiyorlar. Bu parayı vermediğimiz takdir de stajlarımızı geçersiz sayıp okulu bir sene uzatacaklarını söylüyorlar. Altı üstü kaç sayfalık bir şey fotokopisini çektirsek 5 lira tutmaz! Lütfen yardımcı olun bu yaptıkları yasal mı?”

2: Staj Dosyasını Alabilmek İçin Aidat Ödemelisin!
“Bir teknik lisede okuyorum. Bilirsiniz teknik liseler stajlarını yazın yapıyorlar. Bende yaz stajı için dosya almaya bölüm şefine gittim. Okul yönetimi ‘40 TL staj parası ve 100 TL okul aidatını öde’ dedi. Ben sadece staj dosya parası vereceğim, daha doğrusu vermek istiyorum. Dosyayı alabilmek için her ay aidat ödemek zorundaymışım”

3: Okulu Geçemezsin!
“Staj defteri almaya gittim okul yönetimi 100 TL istedi. Parayı verdiğimiz zaman okul aile birliği adına bağış yapılmış gibi makbuz veriyorlar. Biz bu parayı vermek zorunda mıyız? Yönetim bu defteri almadan okulu geçemezsin diyor. Bir de diploma parası istiyor.”