Güvenlik güçlerinin silah bırakmasının söz konusu olamayacağını belirten Başbakan, 'Silah bırakması gereken birileri varsa bunlar terörist gruplardır. Bunların silahı bırakması halinde birçok şeyin olumlu istikamette gelişeceğini rahatlıkla söyleyebilirim'' dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir zaman KCK gibi kendisini devlete paralel gören bir anlayışa müsaade etmeyeceğini  belirterek, 'Kimse güvenlik güçlerimizin silah bırakmasını bizden beklemesin'' dedi; teröristleri silah bırakmaya çağırdı. 
SİLAH ENSTRÜMANDIR
Bayram namazını Sultanahmet Camii'ndekılan Başbakan, camiden ayrılırken vatandaşlarla bayramlaştı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Barzani'ye 'Türkiye'nin Kuzey Irak'taki teröristlere gerekli olanı yapmak durumunda kalacağını anlattığını' ifade eden Başbakan terör örgütüne de şu mesajı verdi: 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin; KCK gibi kendisine paralel bir devlet anlayışına müsaade etmesi mümkün değil. Kimse güvenlik güçlerimizin silah bırakmasını beklemesin. Çünkü güvenlik güçlerinin silahı, bir kere kendi enstrümanıdır adeta. Onu bırakması söz konusu olamaz. Silah bırakması gereken birileri varsa bunlar terörist gruplardır. Bunların silahı bırakması lazım ve silahın bırakılması halinde birçok şeyin olumlu istikamette gelişeceğini de rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun için de, eğer olay siyasetse bunun yeri de parlamentodur. Parlamentoda herkes bu işin mücadelesini verir ve kazanılacak haklar varsa orada dile getirilir ve bu hakların gereği de orada verilir.'
CUMA GÜNÜ VAN'A GİDECEK
Erdoğan, Van'da kalıcı konut çalışmalarına ilişkin bilgi verirken de 'İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra, mevsim koşulları çok büyük engel çıkarmadıktan sonra, temmuz gibi bu işi neticelendiririz' dedi. İhale çalışmalarının yürütüldüğünü kaydeden Erdoğan, Van'a 11 Kasım Cuma günü  gideceğini belirtti. 'Kılavuzlarınızı sorgulayın'
BAŞBAKAN Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mektubuna verdiği yanıtta, 'Bugüne kadar sizi yanıltan kılavuzlarınızı bir kez daha sorgulamanızı diliyorum' dedi. Kılıçdaroğlu, özellikle Kayseri ve Elazığ belediyelerindeki yolsuzluk iddialarına dikkat çekerek, Erdoğan'a mektup göndermişti. Erdoğan'ın cevabı özetle şöyle:
SAMİMİYETTEN UZAK: Mektubunuzu, gerek üslup ve muhteva, gerek gönderilmesinin ardından basına ve kamuoyuna açıklanması yönüyle samimiyetten uzak bulduğumu ifade etmek durumundayım. 
DOST TAVSİYESİNDE BULUNAYIM: Beş seçimden de başarıyla çıkan bir partinin genel başkanı olarak size bir dost tavsiyesinde bulunayım: Siyasette ağırlık ve ciddiyet sahibi olabilmenin ön koşulu ciddi konularla ilgilenmek ve halkın sorunlarını çözecek yaklaşımlara yoğunlaşmaktır. Ağız dolusu laf edip hiçbir şey söylememek, sabah söylediğinden akşam çark etmek, siyasette anlık ve sahte başarılar getirir. 
İŞPORTACI MANTIĞI, PİŞKİNLİK: İşportacı mantığıyla siyaset yapanlar, ucuz hafiyeliğe soyunanlar, günü kurtarmanın derdine düşenler, hiçbir zaman kalıcı başarılar elde edemezler, Türkiye siyaseti, ne yazık ki iddiaları çürütüldüğünde yüzü kızarmayan siyasetçiler tarafından yıpratılmıştır.
BAŞARILAR DİLİYORUM: Kamuoyuyla paylaşacağınız iddiaların, sağlam, delilli, mesnetli olması için büyük çaba göstereceğinize inanıyor, bugüne kadar sizi yanıltan kılavuzlarınızı bir kez daha sorgulamanız dileğiyle hayırlı işlerinizde başarılar diliyorum.

akşam