Şirketin parasını pavyonda harcadı, düzmece soygun planı hazırladı

ANTALYA'da bir finans şirketinde şef olarak çalışan 36 yaşındaki Ümit Demir, şirkete ait 1500 lirayı pavyonlarda harcayınca düzmece bir soygun planı hazırladı. El, ayak ve ağzını koli bandıyla bağladıktan sonra çıktığı evinin balkonunda kendisini fark eden bir kişi tarafından kurtarılan Demir'in yalanı, polisteki sorgusunda ortaya çıktı.

Bahçelievler Mahallesi 139 Sokak'taki Taşkent Apartmanı'nın 3'üncü katında oturan Ümit Demir, sabah saatlerinde balkonda el, ayak ve ağzı koli bandıyla bağlanmış şekilde bir kişi tarafından fark edildi. Balkondaki kişinin inleyerek yardım istediğini fark eden özel bir kreşin servis şoförü Mehmet Aşçılar, durumu polise bildirdi. Ardından kapıyı kırıp daireye giren Aşçılar, bantları çözerek Dekmir'i kurtardı. Kısa sürede olay yerine gelen Antalya Emniyeti Asayiş Şubesi'ne bağlı Gasp Bürosu ekipleri, evde incelemede bulundu, Demir'in de ifadesine başvurdu.

Şirketine ait 1500 liranın çalındığını kaydeden Ümit Demir, “Ailem tatilde. Akşam eve gelip yattım, sabah uyandığımda her tarafım bantlıydı, hiçbirşey hatırlamıyorum” diye ifade verdi. Gasp Bürosu ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, hırsızlığın yaşandığı dairede inceleme yaptı. Ümit Demir ile Mehmet Aşçılar ise ifadeleri alınmak üzere Asayiş Müdürlüğü Gasp Bürosu'na götürüldü.

PARAYI PAVYONLARDA HARCAMIŞ Ümit Demir'in polisteki sorgusunda, olayın düzmece olduğu belirlendi. Antalya Emniyeti Gasp Bürosu'nda yarım saat süren sorguda, Ümit Demir'in çalındığını iddia ettiği 1500 lirayı Kaleiçi'ndeki pavyonlarda harcadığı ortaya çıktı. Ümit Demir ifadesinde, “Üzerimde taşıdığım şirkete ait 1500 lirayı Kaleiçi'nde harcadım. Daha sonra telaşa kapıldım. Bunun hesabını nasıl vereceğimi düşünürken böyle bir plan aklıma geldi. Koli bandıyla önce ağzımı, daha sonra ayaklarımı, ardından ellerimi bantladım. Sabah balkona çıkarak yardım istedim. Devamını biliyorsunuz” diye konuştu.

Eşi ve çocuğunun İzmir'de ailesinin yanında olduğunu kaydeden Ümit Demir, “Parayı yediğimi onların da duymasından korktuğum için böyle bir plan yaptım” dedi. Ümit Demir, ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek. DHA