Aydınpost'un beğenilerek takip edilen yazarlarından Ahmet Gözen, Çine Barajı ile ilgili son günlerde yayınlanan haberler üzerine Yeni Ufuk'ta yayınlanan köşesinde değerlendirmelerde bulundu.
15 yıldır bir türlü bitirilemeyen Çine Barajı'nın gündeme gelmesinden Ali Uzunırmak'ın da isminin ön plana çıktığını vurgulayan Gözen, çarpıcı yorumlarda bulundu.
İşte Ahmet Gözen'in yazısı...

AYDIN ÇİNE BARAJI Sn. Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak"la
YİNE GÜNDEME GELDİ!

Sevgili okuyucularım 15 senedir gündem hiç değişmiyor, Hele Aydın ilinde ise hiç değişmiyor.
Milletvekili seçimleri yapılıyor bu seçimlerden sonra gelen iktidarlar ve bunların etrafında oluşan guruplar hemen yerlerini alıyorlar.
Seçilen milletvekillerin etrafında arzı endam etmeye başlıyorlar bunlardan biri en başta Çine barajı müteahhidi.
Sonrada adım gibi biliyorum Üniversite müteahhitleri sonrada kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet veren müteahhitler ödenekleri için arzı endam ediyorlar. Bereket versin AKP iktidarı ödeneği olmayan, iş bitirme rakamı anahtar teslimi olmayan ihaleler yapmıyorlar TOKİ nin başarısı ise işte burada yatıyor. Çine barajı AKP iktidarından önce ihale edilen ,geçmiş zamanda ihale edilen iş olduğu için sürüncemede Devletten yok eskalasyon yok iş değişikliği diye devamlı para ister işte yıllardan beri devam ediyor İşte bu noktada Bu tip mütehahhitler artık bu AKP iktidar döneminde sona erdi.
Yukarıdaki ön bilgiden sonra gelelim konuya;
Milletvekili Müteahhide soruyor beyefendi bu inşaat niye bitmiyor müteahhit ağlamaya başlıyor, Sayın milletvekilim ödenek yok para yok o yüzden baraj inşaatını bitiremiyorum.
Milletvekili de aman Aydın iline hizmet edeyim düşüncesiyle hemşerilerime bir hizmette bulunayım diye başlıyor veryansın etmeye.
İlk işi gereği hemen Bakana Çine Barajı hakkında soru önergesi veriyor ey bakan bu müteahhit çok başarılı parasını verseniz inşaatı hemen bitirecek niye para vermiyorsunuz diye başlıyor veryansın etmeye.
Ama hiçbir milletvekili Çine Barajını yapan mütehhahide veya DSİ yetkililerine şunu sormuyor ey arkadaşlar bu baraj kaç yıldır devam ediyor emsal barajı özel sektör kaç yılda bitirir ve kaç paraya bitirir diye araştırmıyor esasında sorması gereken bu.
Mesela Sayın Bakana soru önergesi verirken DSİ nin Çine barajı yapımıyla ilgili niye meclis araştırması önergesi vermiyor o zaman her şey bal gibi ortaya çıkacak iş niye artmış, proje niye değişmiş;
Kaya dolgudan niye beton dolguya gelmiş yıllarca araştırma yapan DSİ proje dairesi ve araştırma dairesi niye toprak dolguyu beton dolguya çevirmiş ayrıca aynı işi ihaleyle alan KADİRBEYOĞLU MÜTEHAHHİTLİK FİRMASI 10 MİLYON DOLARA BİTİRECEĞİ İŞİ sonrada Çine Barajı işini alan Müteahhit firma Yüz milyonlarca dolar lık istihkakları konuşulacağına. Sayın Gültekin Kadirbeyoğlu şu anda sağ kendisine her zaman müracaat edebiliriz niye işten ayrıldığını bile sorabiliriz yeğeni Ömer Baysal" da sağ.
Sayın vekil kardeşim Müteahhide işin bitimi için; Sayın Bakana soru önergesi veriyor diyor ki bu değerli müteahhit kardeşimiz fevkalade değerlidir işi de 15 senedir üstün gayreti ile yapıyor sayın bakan parayı ver diye soru önergesi veriyor.
İşte bu olmuyor önce paralar nereye gitmiş onu soralım sonra bakandan para isteyelim, Eğer bu milletvekili kardeşimiz bizimle temas ederse kendisine bilgi vermeye amadeyiz geçmişte bu konuyla ilgili epey yazı yazdık dirsek çürüttük. Bakana soru önergesi veren Sayın Ali Uzun ırmak kardeşim yiğit adamdır belki müteahhitten alacaklı bile çıkabilir. Sağlıcakla kalın.