Arap maaş TOKİ ihale dolar eylem şirket finans mahkeme İstanbul Halkbank Aslantepe Eren Talu ihtarname Ali Sami Yen Seyrantepe Stadı Erdoğan Bayraktar Birleşik Arap Emirlikleri
Sen de etiket ekle!

gönderSeyrantepe stadı gecikince TOKİ"nin ihtar gönderdiği Talu, “100 milyon dolar yatırdım, vazgeçmem. Abu Dabili ortağım pazartesi gelecek ve finans sıkıntısını çözeceğiz” dedi
Galatasaray kulübü için Seyrantepe"de inşa edilecek Aslantepe Stadyumu"nu 6 ay geciktirince TOKİ tarafından ikinci kez ihtar edilen müteahhit Eren Talu, “Bu işe 100 milyon dolar yatırdım, asla vazgeçmem” dedi. TOKİ"nin istediği düzeltmeleri yaparak işe devam edeceklerini kaydeden Talu, “Finans sıkıntısını çözmek için Abu Dabili ortaklarım pazartesi günü Türkiye"ye gelecek. Kendileriyle görüşüp ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
Seyrantepe stadı projesine 85 milyonu nakit, 15 milyonu teminat mektubu olmak üzere 100 milyon dolar harcadıklarını belirten Talu, “Bu saatten sonra kimse bu işi bırakıp gitmez” dedi.

"İhtarname iyi oldu"
Stadın tamamlanması için 125 milyon dolara ihtiyaç olduğunu kaydeden Talu, şöyle konuştu:
“Ortaklarımızla birlikte öncelikli olarak stadın krediyle tamamlanmasına çalıştık. Halkbank"la bu işin başından beri görüşüyoruz. Hattâ kredi bu süreçte hâlâ çıkabilir. İhtarnamenin çekilmiş olması da bir anlamda iyi oldu. İşin önemi anlaşıldı.”
TOKİ"nin çektiği ihtarnamenin henüz ellerine geçmediğini belirten Talu, “Ancak çektik diyorlarsa, gelmek üzeredir” dedi. Bu süreçte TOKİ üst yönetimiyle görüşmediklerini kaydeden Talu, “Bir görüşmemiz olmadı. Zaten işlerimizi TOKİ"nin İstanbul ofisi kanalıyla yürütüyoruz. Biz İstanbul ofisine bağlı olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

"Nisanda teslim ederiz"
İhtarname geldikten sonra 30 günlük sürenin başlayacağını kaydeden Talu, “Bu ihtarnamede TOKİ bazı düzeltmeler isteyecek. Biz de bu düzeltmeleri yapacağız. Stat inşaatında 6 aylık bir gecikme var. Kredi konusunu halledip, haziran ayında başlarsak stadı Nisan 2010"da teslim ederiz” dedi. Talu, stat teslim edildikten sonra projenin Ali Sami Yen etabının ve bu etapla birlikte TOKİ"ye ödemelerinin başlayacağını söyledi.

"Kimse mahkeme istemez"
Sözleşmenin iptal edilmesi halinde hukuki süreç başlatacaklarını kaydeden Talu, “Bu süreç çok uzun süreceğinden bu yola gidileceğini sanmıyorum. İki taraf için de zor olur” dedi. Sözleşmenin iptali halinde şirket olarak doğacak hak ve yükümlülüklerin çok detaylı bir konu olduğunu ifade eden Talu, “Çok fazla bileşenleri olan bir süreç” dedi.

Çoğunluk hissesi Abu Dabililerde
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Dhabi ve Zarooni şirketleri 3 Kasım 2008"de Eren Talu-Alke İnşaat"a ortak oldu.
3 Kasım 2008"de 50 milyon lira sermayeyle kurulan Dhabi Erentalu Alke İnşaat Anonim Şirketi, 10 Kasım 2008"de sermayesini 75 milyon liraya çıkardı.
Şirkette, Dhabi Erentalu Alke İnşaat"ın yüzde 51 oranında A grubu hissesi bulunuyor. B grubu hisselerin dağılımı ise şöyle: Eren Talu Mimarlık yüzde 33, Alke İnşaat yüzde 5, Necati Eren Talu yüzde 1, Eren Talu Gayrimenkul yüzde 10.

Milliyet