Para kasasının içinde korkuyla kurtarılmayı bekleyen miniği kurtarmak için itfaiyeciler de seferber oldu. Uzun uğraşlar sonunda kurtarılan miniğin korkusu yüzünden okunabiliyordu.

Fatih Yeniçeriler Sokak üzerinde bulunan işyerlerinin önünde sergilenen çelik para kasaları, 8 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden oluyordu. Arkadaşlarıyla oyun oynayan 8 yaşındaki Cihan Sevinç, sokakta satış amacıyla sergilenen para kasasının içine girdi. Sevinç'in kasaya girmesinden sonra, arkadaşları şaka yapmak amacıyla kasanın kapısını kapattı. Daha sonra arkadaşlarının kasa içinde mahsur kaldığını gören çocuklar, ağlamaya başladı. Çevredeki vatandaşların durumu öğrenmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Hırsızlığa karşı özel olarak üretilen ve açılması oldukça zor olan çelik kasa itfaiye ekiplerini bir hayli uğraştırdı.



Kasayı önce demir kesme makinalarıyla açmaya çalışan itfaiye erleri, başarılı olamayınca araçlarında bulunan kesici aletler ve bolyozlarla açmayı denediler. Kasanın içinde çocuk olduğu için dikkatli davrandıkları gözlenen itfaiyeciler, sık sık çocuğa seslenerek nasıl durması gerektiğini söylediler. Son çare olarak araçlarındaki demir kesme aletini getiren itfaiyeciyer, levye yardımıyla çelik kasanın kapısını araladılar. Daha sonra kapıyı katman katman parçalayarak açan itfaiye ekipleri, çocuğu yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucunda çelik kasadan çıkardılar. İtfaiyenin çalışması sırasında kasada mahsur kalan Cihan Sevinç'in korkulu gözlerle çalışmaları izlediği görüldü.



Çelik kasadaki ölüm oyununun ardından itfaiye tarafından çıkarılan küçük çocuk, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuğun zarar görmeden kurtarılması üzerine, çevrede toplanan vatandaşlar itfaiye erlerini alkışlarla kutladılar.