Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkede bugün 2. turu gerçekleştirilen yerel seçimlerde halkın siyasi ve toplumsal istikrar yönünde tercih kullandığı söyledi.

Başbakan Papandreu, hükümetin, ülkenin kurtarılması ve değişimi için çalışmalarına devam etmesi yolunda, önünde ''Tertemiz'' bir 3 yıl daha bulunduğunu vurguladığı konuşmasında, ne kendisinin ne de hükümetin siyasi sonuçları gözönünde bulundurmadığını, ülkenin ekonomik sıkıntılarından kurtulması hedefiyle her türlü çabanın gösterilmeye devam edileceğini kaydetti.

Bütün siyasi güçlere sorumluluklarını üstlenmeleri çağrısında da bulunan Başbakan, ülkenin daha iyiye taşınması için tüm önerilere açık olduğunu da belirtti.

Ekonomik krizden çıkılması yolunda herkesin fedakarlıkta bulunmak zorunda kaldığını da ifade eden Papandreu, ülkenin iflastan kurtulması için bunun gerekli olduğunu ancak gösterilen fedakarlıkların sonuç getirmeye başladığını söyledi.

Papandreu, ülkenin kendi ayakları üzerinde durması için önümüzdeki dönem büyük değişikliklere gidileceğini de sözlerine ekledi.

A.A.