AYDINPOST ÖZEL - MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak"ın Radyo Aymega, Radyo A, Radyo Megastar"ın ortaklaşa canlı olarak yayınladığı canlı yayınında haberi açıkladı.

Aydın Valisi H. Avni Coş"un Kabahatler Kanunu'na göre yetkililere verdirdiği ceza, yürürlük aşamasına girmeden mahkeme kararıyla bozulmuş oldu.

Aydın'da günlerce konuşulan ve Aydın'ın Türkiye gündemine pankart kriziyle oturmasına yol açan pankartla ilgili dava sonuçlandı. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, yaptığı basın açıklaması ile, üstünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barrack Obama'nın fotoğrafının bulunduğu, "Sen Ağladıkça Analarımız Ağlıyor" yazılı pankartın indirilmesi ile ilgili olarak Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne açtıkları davayı kazandıklarını söyledi.
Aydın Valiliği'nin ve Emniyet Müdürlüğü'nün kestiği 143 TL'lik ceza, mahkeme tarafından kaldırıldı.
Konu ile ilgili, olaylı pankartın indirildiği MHP Aydın İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, kazandıkları davanın kararını gazetecilere dağıttı. Uzunırmak, bir Aydınlı olarak Aydın'ın Türkiye gündemine hukuksuz uygulamalarla ve yanlış imajla geldiği için üzüntü duyduğunu kaydetti.
Uzunırmak açıklamasında; "Kabahatler Kanunu bahane edilerek pankartımız indirildi. Bu konuda hukuk mücadelemiz sonuna kadar sürdü. O gün hukuka aykırı davrananlar, sözlü talimatları yerine getirenler şimdi bu karar karşısında ne yapacaklar? Bu mahkeme kararı hukuksuzca pankartımızı indirenlere atılmış bir tokattır. Biz MHP teşkilatı olarak o gün sözlü talimat verenler ve bu talimatı yerine getirenler hakkında manevi tazminat davası açacağız. Görevi kötüye kullanma dolayısıyla davamızı açacağız. Türkiye Hukuk devletidir" dedi.
MHP'nin hukuksuzlukla işi olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını dile getiren Uzunırmak; "İşte mahkeme kararı. Bize verilen para cezasını uygun olmadığını belirtiyor. Şimdi o gün hukuk çerçevesinde bu pankartı indirdiğini söyleyenler şimdi ne diyecekler? O pankartı kim nasıl indirdiyse aynen geri yerine astırmak için hukuk mücadelemiz sürecek" ifadelerine yer verdi.
Toplantısında referandum sürecini de unutmayan Uzunırmak; "Ekmeğimizi çaldılar, fakat demokrasi ve hukuk devleti olma özelliğimizi de çalarlarsa bu iş o zaman kötü. İşte buna imkan vermemek için 12 Eylül'de biz hayır diyeceğiz ve herkesi hayır demeye davet ediyorum" diye konuştu.