Didim sahillerine yarım mil uzaklıkta bulunan Panayır adası yapılaşmaya açılıyor. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem"in Sivil toplum örgüt temsilcileriyle yapılan toplantıda konuyu dile getiren Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak konunun doğruluğuna ilişkin AKP"li Erdem"den bilgi istedi.
AKP"li Erdem Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Korum Kurulu Müdürü Mehmet Yılmaz ile yaptığı telefon görüşmesini tüm katılımcılara da dinletirken açıklama yapan Kurul Müdürü Yılmaz şunları söyledi; “Bu konuda bir çalışma ve karar var. Bu karar bizim kurulumuzdan alınmış değil Yüksek Kurul tarafından sit alanında çıkartıldı ve Bu ada binde 5 oranında bir yapılaşmaya açılmıştır.”şeklinde konuştu. Erdem ise konunun içeriği hakkında bilgisi olmadığını ve neden böyle bir karar alındığını araştıracağını dile getirdi.
Didim"e en yakın konumunda olan Panayır adası adı daha önce balık çiftliklerinin etrafında kurulması ile gündeme gelmiş bu konuda kamuoyu oluşturulmuş ve çiftliklerin kurulması fikri geriye çekilmişti. Panayır adası yazın yapılan tekne turlarının ilk durağı olan ada olurken, ada daha önce doğal sit konumundaydı.

“PANAYIR ADASI”
Yaklaşık 444 dönüm alana sahip olan Panayır Adası, halk arasında Papaz Adası olarak bilinmektedir. 19.yüzyılın sonlarına doğru Yoran`da yaşayan Rumların günah çıkartmak için gittiği kiliseye ait kalıntıların bulunduğu ada günümüzde, sığ denizi ve uzun plajıyla tekne turlarının en önemli mola yerlerinin başında geliyor. Turizmin cennet köşelerinden bir olan ada İlçe merkezinde yarım mil uzaklıktadır. Ada çevresinde 6 tarihi batık olduğu belirtilirken, anfora parçaları bulunmuştur. iha