Habertürk Gazetesi’nde Elif Key imzalı özel habere göre; Pamuk’un eski bir sevgilisi, ünlü yazarın Alman türkolog Prof. Dr. Catharina Dufft’tan Albert adında 5 yaşında bir oğlu olduğunu iddia etti. Haberde, Orhan Pamuk’un Dufft ile bir ödül almak için gittiği Almanya’da bir ilişki yaşadığı; 2006’da doğan Albert için Dufft’un Almanya’da babalık davası açıp kazandığı ve Türkiye’de de babalık davası açmaya hazırlandığı kaydedildi. Pamuk’un çocuğu hiç görmediği ve gizli kalmasını istediği öne sürüldü. Pamuk bu konuda bir açıklama yapmadı.

Dufft İstanbul’da da çalıştı
Catharina Dufft, 2007’den beri Hamburg Üniversitesi Asya-Afrika Enstitüsü Türkoloji Bölümü’nde profesör. 1993 - 2001 yılları arasında Berlin Hür Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Türkloji, karşılaştırmalı edebiyat ve felsefe okudu. Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Orient Enstitüsü’nde 2003-2005 arasında burslu olarak araştırma yaptı. 2005/6 kış döneminde Berlin Hür Üniversitesi’nde “Orhan Pamuk’un İstanbul’u” adlı tezi üzerine çalıştı. 2007’de Şubat- Aralık ayları arasında Giessen Justig Lebig Üniversitesi’nde Bellek Kültürleri bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Akademisyenin editörlüğünü Börte Sagaster ile birlikte üstlendiği “Tendencies in Turkish Literature since 1980” (1980’den beri Türk Edebiyatındaki Eğilimler) adlı bir kitabı bulunuyor.

Pamuk hakkında kitap yazdı
Dufft’un çalışmalarından bir diğeri 2008’in Ocak ayında Harrassowitz Verlag tarafından yayımlanan “Orhan Pamuk’s Istanbul” (Orhan Pamuk’un İstanbul’u) adlı tez çalışması... 2009 tarihli çalışması “Turkish Literature and Cultural Memory”de (Türk Edebiyatı ve Kültürel Bellek) ise yine editör olarak imzası bulunan Dufft, bu akademik kitapta 1980 darbesi sonrası kültürel belleğin ve çokkültürlülük konularının izlerini edebiyat üzerinden süren makalelere yer veriyor. Kitaptaki makalesi Orhan Pamuk’un romanlarındaki çokkültürlülüğü ele alıyor.

 

Ödül jürisindeydi
Dufft, geçen yıl ekim ayında Almanya ile Türkiye arasındaki manevi ve kültürel değişimi desteklemek ve edebiyat çevirmenlerinin kültürlerin aracıları olarak üstlendikleri anlamlı rolü onurlandırmak amacıyla çeviri alanında verilen
Tarabya Çeviri Ödülü’nde jüri olarak görev almıştı.