Kocabaş, düzenlediği basın açıklamasında, pamuk fiyatlarının hızla düştüğünü, sınırlandırılmaması durumunda ithalatın daha da artacağını, bunun hem cari açığa hem de üreticinin ezilmesine neden olacağını kaydetti.
Pamuk ekimi için tarlaların hazırlanmaya başlandığı bugünlerde, pamuk fiyatlarındaki aşırı düşüşün üreticiyi endişelendirdiğini dile getiren Kocabaş, şöyle devam etti:
''Üretimdeki en önemli girdilerimiz olan mazot, gübre, zirai ilaç ve sulama suyundaki fiyat artışlarını üst üste koyduğumuzda pamuk ekme ya da ekmeme arasında kararsızlık yaşamaya başladık. TÜİK rakamlarına göre Türkiye'de 2011 yılında 980 bin ton lif pamuk bekleniyor. Tohum firmalarının bir araştırmasına göre Türkiye'deki pamuk ekim alanlarında yüzde 40 azalma olacağı sonucu çıktı. İplikçinin lif ihtiyacının 1 milyon 350 ton olduğu biliniyor. Bu durumda lif pamuk üretimi yaklaşık 400 bin tona düşecektir. Aradaki yaklaşık 1 milyon ton lif pamuk yine ithalatla mı karşılanacak- İthalatla pamuk açığını kapatmak kolay. Bunun, bir avuç ithalatçıya yaradığı, diğer yanda başta pamuk üreticisini, çırçırcıyı, yerli iplik üreticisini yok etmeye başladığı görülmüyor mu-''
Kocabaş, pamuk fiyatlarının bu kadar düşmesinin nedeninin sınırsız, vergisiz pamuk ithalatı olduğu ifade ederek, hükümete şöyle seslendi:
''Pamuk ithalatına aynen kumaşta, iplikte, hazır giyimde olduğu gibi yüzde 25 vergi koyun. Ya da pamuk ithalatını sınırlandırın. Yoksa çok yakındığımız cari açık daha da açılmaya, milyonlarca dolar dövizimiz dışarı çıkmaya devam edecek, ezilen Türk çiftçisi olacak. 2012-2013 sezonu diğer ürünlerle birlikte pamuk destekleme primini hemen açıklayın. Bu prim miktarı en az 60 kuruş olarak açıklanmasını bekliyoruz.''