Ege"de pamuk ekilen toplam yaklaşık 600 bin dekar arazi bulurken; Söke Ovası"nda bu yıl 348 bin dekar pamuk ekili arazi bulunuyor. Toprak yapısı ve makine, ekipmanının pamuğa uygun oluşu nedeniyle çok fazla alternatifi olmayan Söke Ovası, Türkiye"nin en stratejik ürünü olarak kabul edilen pamuğu üretmeye devam ediyor.
Bundan sonraki süreçte pamuk fiyatlarından umutlu olduğunu belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; “Havza bazında destekleme modeli ile bundan böyle Türkiye"de pamuk fiyatlarının daha iyi seviyelere geleceğini ümit ediyorum. Ayrıca primlerin önceden açıklanması iyi oldu” dedi.
Söke Ovasında gerçekleşen pamuk üretiminde kaliteli pamuk üretiminin önemine değinen Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek; “Ne kadar temiz pamuk üretirsek, dünyanın en kaliteli pamuğu olarak nitelendirilen Söke pamuğunun kalitesini koruyabilirsek o kadar iyi. Üreticilerimizi temiz ve kaliteli pamuk üretiminde hassas olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Sökeli üreticilerin son iki yıldır kuraklık ve çeşitli nedenlerle sıkıntı dönem yaşadıklarını ve bu zaman zarfında kalitenin biraz göz ardı edildiğine dikkat çeken Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, bu yıl güzel ve verimli bir yıl beklediklerini ifade etti. Söke Pamuğunun hak ettiği fiyatı alması gerektiğini bunun için Sökeli üreticilerin kaliteyi arttırmak için dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Bertan Balçık; “Üretim aşamasında üretici, makine sahipleri ve operatörler ile bir bütün hasat sezonu öncesinde tüm tedbirler alınmalı” diye konuştu.