Hasat döneminde üreticilerin dikkatli olması kadar, özellikle defolyant adı verilen yaprak döktürücüleri tavsiye eden ziraat mühendisleri ve zirai danışmanlarında tavsiyelerinin önemine dikkat çekiliyor.
Konuyla ilgili olarak Söke Ziraat Odası, Söke Ticaret Borsası, Dış Ticaret Müsteşarlığı Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü Dış Ticaret Standardizasyon Denetmenleri Söke Grup Başkanlığı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Söke Ziraat Odası salonunda gerçekleşen toplantıda Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Söke Ziraat Odası"ndan Yüksek Ziraat Mühendisi Jülide Fırat Abacı, Dış Ticaret Standardizasyon Denetmenleri Söke Grup Başkanı Mehmet Özek konuşmacı olarak yer aldı.
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, tarımsal ilaç bayileri ve üreticilerin katıldığı toplantıda Makineli hasat ve pamuk hasadında yapılması gerekenler anlatıldı.
Yapılan konuşmalarda; bütün üretim aşamalarının makineli hasada uygun olarak düzenlenmesi gerektiği, yaprak döktürücü ve koza açtırıcı kimyasalların kullanılması için uygun zamanın beklenmesi gerektiği vurgulandı. Yaprak döktürücülerin kullanılması için yeşil kozaların yüzde 95"nin olgunlaşmış olması gerektiğinin altı çizilirken; pamuğu hasat edilmesi içinse tohum kabuğu renginin beyazdan bej rengine dönüşmesi ve hasat edilebilir kozaların en az yüzde 60-65"nin açılmış olması gerektiği belirtildi.