HEPAR lideri Pamukoğlu , ABD büyükelçisinin terör örgütü PKK'yı hükümet gibi gösterip ince bir propaganda yaptığını savundu. Pamukoğlu, "Kendisine soracaksın senin Afganistan’da, Irak’ta, İran’da ne işin var diye. Petrol ve kan. Asla ABD’nin tarafında olunmamalı” sözleriyle tepki gösterdi.

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nin gazetelerde yer alan açıklamasını çarpıcı sözlerle değerlendirdi. tv8’de ekranlara gelen Erkan Tan’la Başkentten programına dün Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu konuk olmuştu. Amerika Büyükelçisi’nin bugün gazetelerde yer alan açıklamasını çarpıcı sözlerle değerlendiren Pamukoğlu, hükümeti de ağır bir dille eleştirdi. Osman Pamukoğlu’nun açıklamalarından bazı başlıklar:

Savaşta böyle şeyler olur diyor

 “Hükümet kimsenin içişlerine karışmamalı, egemenliğine burnunu sokmamalıb “Propaganda yapıyor yazılı basın üzerinden. İfadelerde dikkati çeken çok bariz savaşta böyle şeyler olur diyor. Türkiye’nin PKK ile savaş halinde olduğunu, onun sanki resmi bir hükümet devletmiş gibi, resmi bir siyasi unsurmuş gibi kabul ediyor.”


“Hükümet Libya’da Fransız çıkarları ile beraberdi!”

“Fransa konusunda yadırganacak bir şey yok. Zaten soykırım anıtı orda, anayasasına bile Türkiye’nin AB’ye girmemesi ile ilgili referanduma giderim maddelerini koyan Fransa’da bu yadırganamaz. Ama şu var bu hükümet Libya’da Fransa çıkarları ile beraberdi. Fransa malın gözü, laf ebeliğini altına aldı. Suriye’de de aynı Fransa. Böyle dış politika olmaz bu hafif sıklet politika. Neredeyse bütün dünya ile itilaf halindeyiz.”

“Bir general hükümete kafa atmıştır.!”

Osman Pamukoğlu, 27 Nisan ile ilgili de sert konuştu:

“Esas üzerine gitmeleri gereken bir konu var, bir general hükümete kafa atmıştır! Doğrudan doğruya bu hükümete kafa atan o. 48 saat kendilerine gelemediler. Karar vereceksin, derhal emekli edeceksin. Bir general hükümete karşı böyle bir tavır ortaya koyamaz. Bunu herkes öğrensin.”

“Hükümet dengesiz, sezgileri yok!”

“Kimsenin içişlerine karışma, egemenliğine burnunu sokma. Dengesizler sezgi yok. Nelerin olabileceğini kestiremiyorlar. Biz hep Med cezir’deyiz. Gidiyoruz, geliyoruz. Nedir bu? Ortada kalmış bir ülke. Hükümetin gücü ekonomisinden siyasi varlığından ve ordunun gücünden gelir. Türkiye’nin gücü esas coğrafyasından geliyor. Ama bu coğrafyanın hakkını da veremiyorlar.”

“12 Eylül’ün planları 1 yıl önceden hazırdı, hükümet neredeydi?”

“12 Eylül’ün planları bir yıl önceden hazırdı. Kolordu seviyesine gönderilmişti, sen neredesin hükümet diye? Ne iş yapıyordunuz, ne için orada vardınız? Hazineyi düzenleyemiyorsun, orduyu yönetemiyorsun, neden devlet yönetmeye talip oldun?”

“Esas vurucu kadro Irak’ta, oraya da gidemiyorlar!”

Pamukoğlu terörle mücadele ile ilgili:

“Toplam ele geçirilen PKK’lı sayısı 100’ü geçmez. Açılan mağaralara, yakalananların tiplerine, cinslerine, yaşlarına bakın. İçeride 1500 kişi var sizin yakaladığınız 100 kişi. Esas vurucu kadro Irak’ta. Oraya da gidemiyorlar. Gidemezler çünkü Amerika’nın güdümünde. PKK ile mesele daha halledilebilmiş değil. İşi anayasa çalışmalarına bağlayacaklar.” diye konuştu.

“Heronun çektiği görüntü Amerika’ya da gidiyor bize de geliyor!”

“Haber ve istihbaratın nasıl alındığından bile haberleri yok. Heronun çektiği görüntü önce incirliğe sonra Amerika’ya gidiyor, bize de geliyor. Amerikanın bir aracı incirlikten kalkıp uçacak onlara bilgi vermeden sana bilgi verecek? Bu aklın durması demektir!”


internethaber.com