Son dönemde meydana gelen yağışlar özellikle ikici ürün olarak ekim yapılan alanlarda tahribata neden olurken; Söke Ovası dahil Ege Bölgesi"nin genelinde yüzde 20-25 oranında verimde düşüklük olduğunun belirlendiği belirtiliyor.
Uzaktan algılama yöntemi ile Ege bölgesinde pamuk veriminin tespit edilme çalışmalarının Bergama"dan Söke"ye kadar tüm pamuk ekim alanlarında yapıldığını belirten Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık; geçen seneki rakamlara bakıldığında kilogram bazında verim kaybının bariz şekilde ortaya çıktığını ifade etti. Geçen yıl Söke Ovası"ndaki pamuk verimine bakıldığında dekarda 400 kilogram olan oran bu yıl 350-360 kilograma geriledi.
Doğa şartlarının verim kaybında etkili olduğunun bir gerçek olduğunu ancak üreticilerin uygulamalarının da etkili olabileceğini ifade eden Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık; “Üreticiler olarak verim kaybının kendi uygulamalarımız açısından önüne geçmek için, yaptığımız işlemleri gözden geçirmeliyiz. Özellikle pamuğun ambarı Söke Ovası"nda yaşanan verim kaybının nedenlerini irdelemek zorunluluğumuz var. Bu durumu tüm üreticilerimiz göz ardı etmemeli” dedi.