Ziyarete, Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ve Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak ile yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Ziyarette Nazilli Pamuk Enstitüsü yetkilileri tarafından Didim’den gelen misafirlere sunum yapıldı.
Yaptığı açıklamada kendilerine gerçekleştirilen ziyaretin önemli olduğunu vurgulayan Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Sadettin Öztürk;” 77 yıldır Türk çiftçisine hizmet veren bir enstitüyüz. Bugün ülkemizde 3 milyon insan, pamuğun ham madde olarak kullanıldığı sektörlerde istihdam edilmekte ve 12 milyon insan bu sektörlerden karnını doyurmaktadır. Bugün itibariyle tükettiğimiz pamuğun ancak yüzde 35'ini üretiyoruz, yüzde 65'ini ise ithal ediyoruz. Enstitümüzde Dünya’ya örnek olacak çalışmalar yapılmakta ve son teknoloji ürünleri kullanılmaktadır. Bölgelerinde söz sahibi olan misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.
Nazilli Pamuk Enstitüsü’nün çalışmalarını hayranlıkla izlediklerini ve menuniyet duyduklarını belirten Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ise;”Ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip olan ve bölgemizin vazgeçilmezi olan pamuk, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitümüz sayesinde gerekli araştırmalara giriyor. Buradan çıkan sonuçlar ve çalışmalar sonucunda çiftçimiz daha iyi bilinçleniyor. Böylece verim ve üretkenlik artıyor. Kurum çalışanlarını tebrik ediyorum. Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü’nün çalışmalarını yakından izliyoruz.”diye konuştu.