Aydın ve çevresinde etkili olan yağmur, özellikle Söke'de su taşkınlarına yol açtı. Nalbantlar ve Pamukçular Ovası'nda toplam 680 dönüm pamuk ekili alan sular altında kaldı. 
     Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, bölgede yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, pamuk ekili arazilerin zarar gördüğünü belirterek, ''Can kaybının olmaması tek teselli kaynağı. Köylülere geçmiş olsun diyorum. Sosyal güvencesi olmayan, taşkından zarar gören köylülere Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım edebiliriz'' dedi. 
     Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş da haziran ayında kimsenin böyle şiddetli yağış beklemediğini belirterek, şu bilgileri verdi: 
     ''Yağış, Nalbantlar Ovası'nda 600, Pamukçular Ovası'nda ise 80 dönüm pamuk ürününe zarar verdi. Artık bu tarlalara pamuk ekilemez. Bozulan tarlalara üreticiler mısır ekseler, bu sefer yaban domuzu tehlikesi var. Bu bölgede üretim yapmak diğer bölgelere göre çok daha zor. Tarım Sigortası'nın (TARSİM) kapsamı genişletilmelidir. Taşkın bölgeleri de sigorta kapsamına alınmalıdır.'' 
     Kocabaş, bölgede toplulaştırma çalışmalarına hız verilmesini de isteyerek, ''Kisir Çayı'nın Menderes Nehri'ne bağlantısı acilen yapılmalıdır. Bunun için de toplulaştırmanın bitirilmesi gerekiyor. Devletimizin üretim riskinin azaltılmasına yönelik çalışmalara ağırlık vermesi gerekiyor'' dedi. 
     Taşkının bölgede yaklaşık 2 milyon liralık zarara neden olduğu iddia edildi. 
     Kisir Köyü Muhtarı Baki Suna da DSİ'nin, dere ıslah çalışmalarına erken başlamasının zararın büyümesini engellediğini, Kisir Çayı'ndaki ıslah çalışması sayesinde köylerinde mal ve can kaybı olmadığını ifade etti.