TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar"ın açıklamalarda bulunduğu toplantıda Birlik Başkan Vekili Hüsamettin Özbek, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk yaman ve Faruk Aydın, Birlik Denetleme Kurulu Üyeleri Levent Özçoban ve Ali Bali, TARİŞ Genel Müdür Vekili Güngör Şentürk, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Turan"da bulundu.

TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert"in açılış konuşması ile başlayan toplantıda ilk konuşmayı TARİŞ Genel Müdür Vekili Güngör Şentürk yaptı. TARİŞ"in sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ancak yapılan çalışmalar ile her geçen gün daha iyi duruma geldiğini belirten TARİŞ Genel Müdür Vekili Güngör Şentürk; “TARİŞ"in daha iyi konuma gelmesi için kararlı çalışmalar sürüyor. Bu sezon iy pamuğa, iyi fiyat politikası ile alımlar gerçekleşecek” dedi.

TARİŞ Pamuk Birliği"ne bağlı kooperatiflerin 2 milyon 138 bin Kg pamuk tesellüm ettiğini belirten Genel Müdür Vekili Şentürk; “TARİŞ"e tesellüm edilen bu pamuğun yüzde 66"sı elle, yüzde 34"ü ise makineli hasat pamuğudur” diye konuştu.
Şentürk, pamuğun depolanmasından, ekspertizine, işlenmesine her aşamasında kooperatiflere büyük görev ve sorumlulukların düştüğünü kaydetti.

TARİŞ PAMUK ALIMLARINDA BORSA ORTALAMASI VE RANDIMANI DİKKATE ALACAK

Ege"deki TARİŞ ortağı pamuk üreticilerinin günlerdir beklediği pamuk alım fiyatını ve alımlarda izlenilecek olan politikalarını açıklayan TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı M. Beliğ Azbazdar da, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği"ne yönelik dedikodu mekanizmasının çalıştırıldığına dikkat çekti. TARİŞ üzerinden ticaret yapmaya kimseye izin vermeyeceklerini söyleyen Birlik Başkanı M. Beliğ Azbazdar; “Bu sezonki alım kampanyamıza bugünden itibaren start veriyoruz. Ortaklarımızdan alacağımız kütlü pamuğun fiyatını borsa ve randıman değerlerini dikkate alırken ayrıca her kilo için 5 kuruş ödeme yapacağız. Üreticilerimizin kısa vadeli maddi sorunlarını gidermeleri için de ayrıca kiloda 50 kuruş avans vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Üreticilerden teslim ettikleri ürün karşılığında erken hesap kestirmemelerini öneren TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı M. Beliğ Azbazdar; Alım kampanyasında ortağın ürününü en iyi şekilde değerlendirirken, borsada pamuk satışının talebe göre titizlikle yapılacağını söyledi. Açıklamasında kesintiler ile ilgili müjde veren Azbazdar; daha önce üreticilerin teslim ettikleri pamuktan kiloda yüzde 8.5"i bulan kesintilerin bundan sonra yüzde 5.2"ye düşürüldüğünü belirtti. TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar açıklamasında üreticilerin kaliteli pamuk hasadına dikkat etmeleri konusunda uyardı.