Stadyum törenlerinin iptal edildiği İstanbul'da, Taksim'e çelenk bırakılması sırasında kısa kollu minik öğrencilerin tir tir titremeleri tepki topladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Yine her yıl dem vurulan "yağmur ve soğuk hava" dün de sahneye çıktı. Ama nedense bir kez daha tedbirsiz yakalanıldı. Tir-tir titreyen miniklerin "bayramdan kalan hatıraları" gözyaşıydı...

Türkiye, bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha neşeli, kavgalı ve üşüyerek geçirdi. Ve "her 23 Nisan'da yağan yağmur" geleneği, bu yıl da kendisini gösterdi. Aylardır rollerine çalışan, gösterilere hazırlanan, cıvıl cıvıl kostümlerini baş uçlarına asıp bayramı bekleyen çocuklar, ne yazık ki soğuk hava nedeniyle sahneyi yağmura terk etti. Sahneden inmemekte ısrar edenlerin akıbeti ise üşümek ve gözyaşı dökmekti.

BİRBİRLERİNE SARILDILAR

Stadyum törenlerinin iptal edildiği İstanbul'da Taksim Anıtı'na çelenk bırakılması sırasında kısa kollu formalarıyla tir tir titreyen çocuklar, "Çok üşüdük, hasta olacağız" diye dert yandı. Bu arada protokoldeki 'büyük'lerin ise paltolu olmaları dikkat çekti.

Benzer görüntüler Eskişehir, Trabzon, Edirne ve Kars'ta da yaşandı. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törende aşırı üşüdükleri için birbirlerine sarılan çocuklar, zaman zaman dayanamayıp ağladı. Kars'ta yağan yoğun kar, programları iptal ettirirken bazı miniklerin baygınlık geçirdiği gözlendi. Edirne ve Trabzon'da yaşayan çocuklar da bu 23 Nisan'ı "Çok üşümüştüm" diyerek hatıraları arasına yazanlara katıldı.

Haber 7