Büyük balıkçılar tekne ve ağlarındaki son hazırlıklarını yaparken, amatör balıkçıların oltasına takılan palamutlar, sezonun bereketli açılacağının habercisi oldu.

Denizlerdeki av yasağı 1 Eylül günü sona eriyor. Balıkçılar ve balık tutkunları sabırsızlıkla sezonun açılmasını beklerken, Karadeniz’den gelen ilk bilgiler sezonun bereketli geçeceğini gösteriyor. Av yasağı nedeniyle büyük balıkçıların denize açılamadığı Karadeniz’de, son gönlerde derya kuzuları amatör balıkçıların yüzünü güldürmeye başladı. Amatör balıkçıların oltasına takılan palamutlar, bu balık türü açısından sezonun bereketli geçeceğinin habercisi olarak değerlendiriliyor.

Amatör balıkçıların avladığı palamutlar, balıkçı tezgâhlarında da yerini almaya başladı. Balıkçılarda palamudun tanesi büyüklüğüne göre 4 ila 9 arasında satılıyor.

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, yeni sezon öncesi ilk gözlemlerinin oldukça iyi olduğunu belirterek, "Sezona palamut ve istavrit avı ile başlayacağız. Özellikle palamutta ilk veriler fena değil. Yeni sezondan umutluyuz.” dedi.