Bursaspor ile Beşiktaş arasında geçen Mayıs ayında oynanması gereken maça rakip takım taraftarlarının gelmesini protesto eden grup ile polis arasında çıkan olaylardan sonra tutuklanan 28 sanıktan 12'si perşembe günü 16'sı ise dün tahliye oldu. Aralarında olaylar sırasında elindeki pala ile görüntülenen Ufuk Erden'inde bulunduğu sanıklar, akrabaları ve Bursasporlu taraftarlarca sevinç gösterileri ile karşılandı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, 'Hepimiz Ufuk'uz' diye bağırdı.
 
Süper Toto Süper Lig karşılaşmasında geçen sezon Bursa'da oynanması gereken Bursaspor-Beşiktaş maçına rakip takım taraftarlarının gelmesine izin verilmesi maç günü olayların çıkmasına neden oldu. Bazı işyerleri yağmalanması, çok sayıda aracın hasar gördüğü, vücutlarındaki darbeler nedeniyle 120 polisin rapor alıp çok sayıda taraftar ve kişinin yaralandığı olaylardan sonra gözaltına alınan sanıklardan 42'si tutuklanmıştı. Bu sanıklardan 14'ü avukatların yaptığı itiraz sonucu kefaletle serbest bırakıldı. Haklarında, 'Halkın bir kısmını, diğer bir kısmına karşı silahlandırarak birbirini öldürmeye tahrik', 'Halk arasında korku, panik yaratmaki için tehdit' ve 'Devlet malına zarar vermek' suçlarından dava açılan tutuklu 28 sanıktan 12'sı geçtiğimiz perşembe günü kalan 16'sı ise dün tahliye edildi.
 
Cezaevindeki son sanıklar dün akrabaları ve Bursaspor taraftarlarınca meşalelerle, sevgi gösterileriyle karşılandı. Tahliye edilen sanıklar arasında bulunan ve olaylar sırasında elindeki pala ile görüntülenen Ufuk Erden de üzerinde yeşil-beyaz renkli Bursaspor forması ile serbest bırakıldı.