Mısır gevreği

Ana malzemeleri mısır irmiği, tuz ve şeker  olan mısır gevreği üretiminde bazı markalar palmiye yağı ve mısır şurubu da kullanıyor. Hatta bazı durumlarda kutuların üzerinde belirtilmemesine rağmen meyve şekeri de kullanılabiliyor. Dolayısıyla sabah öğünlerinin kurtarıcısı olan mısır gevreği, göründüğü kadar masum olmayabilir. 

Patates cipsler

Patates cipsler genellikle taze patates ile yapılmaz. Bunun yerine çözülmüş patates kullanılır. İlk olarak bu patateslere pirinç ya da mısır unu eklenir ve patatesin pişirilirken kanserojen maddeler patatese yerleşebilir.

Ketçap

Bir şişe ketçaptaki domates miktarı ketçabın kalitesine bağlıdır ve %6 - %10 arasında değişiklik gösterir. Ketçap üretilirken içerisine kıvam vermesi ve daha uzun süre kullanılabilmesi için mısır şurubu da eklenir.  Bu sebeple ketçap alırken biraz daha yüksek bir fiyat ödeyip daha kaliteli bir ketçap almanızda yarar var.

Akışkan çikolatalar

Akışkan çikolataların büyük çoğunluğu şeker ve yağdan oluşur. Kullanılan bu yağlarda da genel olarak palmiye yağı tercih edilir. Dolayısıyla üzerinde beyaz bir çizgi gördüğünüz çikolataları hiç almamak yapılabilecek en iyi şey olsa da uzmanlar iki çay kaşığı akışkan çikolata tüketilebileceğini söylüyor.

Meyveli yoğurtlar

Meyvenin kendisi dışında meyve özleri de eklenen meyveli yoğurtların içindeki şeker, renklendirici ve asidik eklentiler çeşitlilik gösteriyor.