Avukat Aykut Özdemir, eşi Rüya Özdemir ile birlikte, balayı için bir tur şirketindenYunanistan ve İtalya'yı kapsayan paket turu bin 775 liraya satın aldı.

Özdemir, Türkiye'ye dönüşünde, paket turda vaat edilen hizmetleri alamadıkları ve bu sebeple mağdur edildikleri gerekçesiyle Çankaya İlçesi Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurdu.

Başvuru dilekçesinde, turdaki uçak, feribot ve otobüs kalkış saatlerinin sürekli aksadığı, tur kapsamında gidilen şehirlerde gösterileceği vaat edilen birçok yere tura katılanların götürülmediği, rehberlerin sık sık ortadan kaybolduğu ve insanların "kendi başlarına" gezmek durumunda kaldıkları ifade edildi.

Turun tanıtımında Roma, Floransa ve Venedik'te konaklanacağı belirtilmesine rağmen, buraların etrafındaki Aurelia, Montecatini ve Padova kentlerinde konaklandığı ifade edilen dilekçede, gecelenen otellerin belirtilen koşulları taşımadıkları, hizmet ve temizlikte birçok problemleri bulunduğu, İtalya'da, otobüsün tekerinin patlaması nedeniyle de yolcuların saatlerce otoban kenarında bekledikleri anlatıldı.

Tur yetkililerinin, sözleşmede ve tur programında belirtilmeyen ücretleri, seyahat sırasında talep ettiği savunulan dilekçede, tüm bu şikayetlerin tur yetkililerine çeşitli kereler iletildiği, ancak, "Gidin dava açın" ve "Mahkemeye başvurun" türü yanıtlar alındığı ileri sürüldü.

Bu olaylar nedeniyle balayının iyi geçmediği ve bunun kendilerini manevi olarak da üzdüğü ifade edilen dilekçede, Türkiye dönüşünde firmaya ihbarda bulunulduğu, ancak hiçbir yanıt alınmadığı bildirildi ve "uğranılan maddi ve manevi ızdırabın karşılığı olmak üzere, bedelden ayıp oranında indirim yapılarak, bin liranın geri ödenmesi" istendi. 

Başvuru, Çankaya İlçesi Tüketici Sorunları Hakem Heyetince karara bağlandı.

Heyet, yapılan inceleme sonunda tüketicinin, vaat edilen hizmetlerin karşılığını alamadığı ve firmanın taahhüdünü yerine getirmediğine hükmederek, tur şirketinin, Özdemir ailesine toplam bin lira geri ödemesine karar verdi. 

Tur şirketinin, heyetin kararının iptali için Tüketici Mahkemelerinde dava açma hakkı bulunuyor.