Özürlü ücretlerini üç ayrı kategoride belirleyen ve bazı özürlülerden tam ücret alınmasını öneren yönetmelik, yoğun itirazların ardından değiştirildi.
Bilindiği gibi; Aydın Belediye Meclisi"nin Ağustos ayı oturumlarında ele alınan “Özel Halk Otobüsü Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliği” AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya başta olmak üzere bazı meclis üyelerinin yoğun itirazlarına rağmen oy çokluğu ile kabul edilmişti. Yapılan bu düzenleme ile il merkezindeki şehriçi ulaşım ücretlerinde yüzde 65 ve yukarı özürlü raporu bulunanlardan hiç ücret alınmaması, yüzde 40-65 arası özürlü raporu bulunanlardan ilköğretim öğrencisi fiyatına eşdeğer ücret alınması, yüzde 40"ın altında özürlü bulunanlardan ise tam ücret talep edilmesi kararlaştırılmıştı.
Aradan geçen 3 aylık süreç içerisinde il merkezinde özel halk otobüsleriyle yolculuk eden özürlü vatandaşların belirlenen ücret tarifesine itiraz etmesi ve sürücüler ile özürlü vatandaşlar arasında kavgalara varan tartışmaların yaşanmaya başlaması üzerine konu yeniden Aydın Belediye Meclisi"nin gündemine taşındı.
Gündem maddesi hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya, şehiriçi taşıma ücretlerinin belirlendiği Ağustos ayı meclis toplantısında konu hakkındaki görüşlerini açıkladığını hatırlattı. Bugüne kadar bir çok özürlü vatandaşın kendisine gelerek bu konudaki şikayetlerini ilettiğini açıklayan Kaya, “O zamanda dediğim gibi; belediye meclisinin özürlü raporlarında yer alan rakamlara göre bir değerlendirme yapması asla doğru değildir. Bu raporlar sağlık kuruluşları tarafından hastanın çeşitli yöntemlerle muayene edilmesinin ardından veriliyor. Verilen raporda bir tansiyon veya şeker hastasının yada diğer bazı basit gibi görülen rahatsızlıkların özür dereceleri basit gibi görülebilir. Ancak biz bu insanların ne zaman rahatsızlanacağını bilemeyiz. Bu yüzden özel halk otobüslerinde arkadaş sen az özürlüsün- son çok özürlüsün diye bir ayrım yapmamız doğru olmaz. Dünyanın gelişmiş birçok kentinde özürlülerden hiçbir şekilde ücret talep edilmemektedir. Bence bizde Aydın"da özürlülerden taşıma ücreti talep etmemeliyiz” dedi.
Konu hakkındaki görüşlerin açıklanmasının ardından Ağustos ayında görüşülerek karara bağlanan “Özel Halk Otobüsü Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliği” meclis kararında tahsis yapılması gündem maddesinin oylamasına geçildi. Oylama öncesinde meclis üyeleri arasında yeni belirlenecek özürlü ücretleri konusunda; yüzde 50"nin üzerinde özürlü raporu bulunanların ücretsiz olması ve yüzde 40"ın üzerinde özürlü raporu bulunanların ücretsiz olması yönünde iki farklı görüş ortaya çıktı. Yapılan oylama sonucuna göre 13"e karşı 12 oyla yüzde 50"nin üzerinde özür raporu bulunanların şehiriçi ulaşımdan ücretsiz faydalanması ve yüzde 50"nin altında özrü bulunanlardan ise ilköğretim öğrencisi ücreti alınmasına oy çokluğu ile karar verildi.