Tel Aviv yönetimi haftalardır 'özür dileyelim mi dilemeyelim mi' tartışmasını yaşarken İsrail basını da liderlere 'özür dile kurtul' baskısı yaparak Türkiye'nin istediği tek şart buymuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Ancak Ankara'ya yakın kaynaklar, Tel Aviv'in özür dilemesinin bir lütuf sayılmayacağını, tazminat ödenmesinin Türkiye için birincil koşul olduğunu belirtiyor.
 
BAŞSAVCI DA ÖZÜR DİYOR
 
Türkiye'de bunlar konuşulurken İsrail parlamentosundaki özür 'anlaşmazlığının', hükümeti dağılma noktasına getirdiği belirtiliyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun, Mavi Marmara saldırısından dolayı Türkiye'den özür dilemekten iki kez son dakikada vazgeçtiği ortaya çıktı. Netanyahu'yu iki kez özürden döndürenin ise Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın güçlü itirazı olduğu kaydedildi. Önceki gün İsrail Başsavcısı Yehuda Weinstein'ın, Netanyahu'ya, özür dilenmesi tavsiyesinde bulunduğu da öne sürülünce Knesset'teki tartışmalar üst seviyeye taşındı.
 
SEKİZ BAKAN RAPORU BEKLEMEYECEK
 
Netanyahu'nun, kesin kararını BM'nin raporunu açıklayacağı 27 Temmuz'a kadar vermesi gerekirken İsrail'in güvenlik kabinesi, gelecek hafta, bir uzlaşma anlaşmasını değerlendirmek üzere toplanacak. Haaretz'e göre, "Sekizler" olarak adlandırılan bakanlar kararını erkenden açıklayacak
 
yenişafak