Törende 15-16 yaşındaki kızların kimseye emanet edilemeyeceğini belirten Kasım Garipoğlu, gözyaşlarını tutamadı


Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun 91 yaşındaki iş adamı dedesi Kasım Garipoğlu, memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesinde 300 kişilik kız yurdu yaptırmak için protokol imzaladı. Törende 15-16 yaşındaki kızların kimseye emanet edilemeyeceğini, bu nedenle kız yurdu yaptırdığını belirten Kasım Garipoğlu, gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul'da, başı kesildikten sonra cesedi Etiler'deki bir çöp konteynerine atılan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak aranan ve 197 gün sonra teslim olan 18 yaşındaki Cem Garipoğlu'nun dedesi Kasım Garipoğlu, memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesinde 300 kişilik kız öğrenci yurdu yapımı için protokol imzaladı. Adana Valiliği'ndeki imza töreninde heyecanlanan Garipoğlu, 20 yıl önce de yine Ceyhan'da eşi Sakine Garipoğlu adına ilköğretim okulu yaptırmıştı.

Tören, Garipoğlu'nun yaşam hikayesini konu alan slayt gösteriyle başlatıldı. Slayt gösterisinin ardından Adana Valisi İlhan Atış, "Umuyorum ki yurt yaptırma işi de hayırseverimizin davranışı sayesinde yaygınlaşır" dedi.

Kasım Garipoğlu ise gücü olan herkesin eğitim yardımı yapması gerektiğini söyledi. Garipoğlu, bir gazetecinin "Neden kız yurdu yaptırdınız?" sorusuna ise "Daha önce ilköğretim 8 yıl oldu. 7 yaşında okula başlayan kız öğrenci 15-16 yaşında ilköğretimi bitiriyor. Bu yaştaki bir kız okusun diye birine emanet edilmez. Kızları kimseye emanet edemiyoruz. Şimdi bu kız ilköğretimden sonra nasıl okuyacak? Ama devlete emanet edilir" diye cevap verdi.

Konuşmaların ardından kız yurdu için protokol imzalandı. İmzalar atıldıktan sonra Vali Atış, "Ben annemin ve babamın elinden başka çok nadir el öptüm ama bu eli öpmek istiyorum" diyerek Garipoğlu'nun elini öptü. Vali Atış'ın elini öpmesiyle birlikte duygulu anlar yaşayan Garipoğlu ayakta durmakta güçlük çekerek gözyaşlarına boğuldu.

Tören bittikten sonra bir gazetecinin Garipoğlu'na "Siz lise öğrencileri için kız yurdu yaptırdınız ama torununuz Cem Garipoğlu bir lise öğrencisi kızı öldürdü" sorusuna, "Şimdi yeri değil" diyerek cevap verdi.

Zorlukla ayakta duran Garipoğlu'na arabasına kadar Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat eşlik etti.

İHA