Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Didim İlçe Başkanı Abdürrahim Öztürk, AK Parti"den Didim Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Parti Binasında düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Abdullah Sever, Ramazan Faydacı ve Ahmet Bektaş AK Parti Didim Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yeniçeri, AK Parti Didim Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Şahan ve partililer katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdürrahim Öztürk, 19 Ekim Pazar günü yapılacak olan AK Parti Didim İlçe Kongresi"nde aday olmayacağını söyledi. Kongrenin son derece demokratik bir ortamda yapılacağını dile getiren Öztürk, “Tabii ki adaylar olacak. Kongreler, teşkilatların yenilenmesi ve zinde kalması için önemlidir. Kongre sürecinde; tüm partili arkadaşlarım hangi adayımızın bu partiyi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorsa ona destek verecektir. Seçim sonucu ne olursa olsun o salondan partililerimiz kol kola, birlik ve beraberlik içinde çıkacaktır. Çünkü önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Ben şu ana kadar görev yaptığım süreçte hep ilkeli ve ahlaklı siyaset yaptım. Partim ve Didim için ne yapmak gerekirse yaptım, bundan sonra da onu yapacağım. Hizipçilik ve bencillikle siyaset yapılmaz. Ben ve bu parti için gece gündüz çalışan partili arkadaşlarım bu seçim sürecinde de sadece ve sadece partimize hizmet edeceğiz. Dedikodu her dönem olur, bu dönem de olacaktır. Bu partinin kendisine gönül verenleri kırmak, dökmek gibi bir lüksü yoktur” dedi.
Yerel seçimler öncesinde ortaya atılan birtakım iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydeden Öztürk, “Son günlerde kamuoyunda "Yok şu aday olursa AK Parti kesin kazanır", "Yok şu olursa hiç şansı yoktur" diye beyanat verenlere benim nasihatim, AK Parti Belediye Başkan adayı kim olursa olsun Didim Belediye Başkanı'nın bizim partimiz içinden çıkacağını bilmeleridir. Bu seçimi bizim kazandığımız gün; kimlerin kaybedeceği kamuoyunun malumudur. Tüm kavramların birbirine karıştığı, iyiyle kötüyü, güzelle çirkini, dürüstle sahtekarı ayırt etmenin zorlaştığı bir seçim atmosferinde objektif bir şekilde davranmak ve partimizin başarısı için çalışmak zorunda olduğumuzun bilincinde olmalıyız. Unutmamak gerekiyor ki bu seçim sadece Didim'in belediye başkanını değil, Didim'in geleceğini de belirleyecektir. İlçemizde yapılan haksızlık ve yolsuzlukların önlenebilmesi için üzerimize düşen her türlü görevi yapacağız” diye konuştu.
Belediye başkan adayının ön yoklama yada delegelerin seçimiyle de yapılabileceğini ifade eden Öztürk, yerel seçimleri kazandıkları takdirde Didim halkının ilk değişikliği belediye binasına girdiği anda göreceğini belirtti. “Parti dışında asla bir aday çıkmayacak” diyen Öztürk; buna izin vermeyeceklerini, geçen seçimde yaşananların bu seçimde yaşanmayacağını dile getirdi. Öztürk, Belediye Meclis üyeliğinde bayanlara da seçilecek yerden kontenjan vereceklerini de sözlerine ekledi.