Aydın"da adaylığını en son açıklayan isimlerden olmasına rağmen DSP Aydın Belediye Başkan Adayı seçim startını hızlı verdi. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri ve derneklere ziyaretlere başlayan DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Dr. Zeynel Abidin Özmen, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şubesi"ni ziyaret ederek destek istedi.
Partisinin Aydın"daki yöneticileri ile birlikte ADD Aydın Şubesi"ne giderek Başkan Çetin Ardıç"ı makamında ziyaret eden Zeynel Abidin Özmen, 29 Mart yerel seçimlerinin öneminden söz ederek ADD üyelerinin de bu bilinçle kendisine destek vermesini istedi. Kendilerine bu manada ilk ziyaret eden aday olması dolayısıyla Özmen"e teşekkür eden Ardıç, Özmen"e başarı dileklerini sundu. Bu yerel seçimlerde Solda Birlik sağlanmasını arzu ettiklerini kaydeden Ardıç “DSP"nin Belediye Başkan Adayı Sayın Özmen"i çok temiz biri olarak tanıyoruz. Bu güne kadar adı hiçbir şaibeye karışmamış tertemiz bir isim. Bu nedenle DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Özmen"e ve DSP Aydın İl teşkilatına teşekkür ediyorum” dedi.
DSP"nin Atatürk İlke ve İnkılaplarından hiç taviz vermeden Ecevit"in gösterdiği yoldan hiç sapmadan bu günlere geldiğini kaydeden Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, “Parti olarak aday seçimi sırasında adayımızın partimizin sembolü "Ak Güvercinler" gibi bembeyaz ve şaibesiz olmasına büyük önem verdik. Halkımızın karşısına yine halkın içinden, dürüst, şaibesiz, çalmayan ve çaldırmayacak bir isimle çıkıyoruz. Böyle bir isim için de tüm Aydın halkının desteğini bekliyoruz” dedi.
DSP olarak Aydın"da herkesin "Benim Belediyem" diyebileceği bir belediye oluşturmayı hedeflediklerini ve Atatürk"ün gösterdiği yolda ilerleyeceklerini kaydeden DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Özmen “Atatürkçülük bizim genlerimizde var. Bu yüzden ilk adresimiz burası olmalıydı. ADD"nin sorunlarını biliyorum. Bu sorunları çözmek de ilk işimiz olacak. Sokak çocuklarından, ev hanımlarına kadar bir çok projemiz var. Aydın"ın ismi gibi Aydın olması için DSP"li bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. Bu nedenle destekleriniz bekliyorum” sözlerine yer verdi.