Saadet Partisi (SP) Aydın 3. Olağan Kongresi, SP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Gündoğan"ın katılımıyla gerçekleşti. Menderes Park Tesisleri"nde yapılan kongreye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Recep Taner, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, Büyük Birlik Partisi Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter, SP Aydın İl Teşkilatı delegeleri ve davetliler katıldı. Olağan kongrede kullanılan oyların tamamını alan SP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, güven tazeledi.
Divanın belirlenmesi ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan SP Aydın 3. Olağan Kongresi, SP İl Başkanı Ömer Özmen"nin sunuş konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında 2008 yılının SP için büyük bir gelişim ve atılım yılı olacağına değinen Özmen, kongre süreçlerinin yurt genelinde devam ettiğini söyledi. Kongre süreçlerinin tamamlanmasının ardından güçlü SP teşkilatlarının oluşacağını savunan Özmen, önümüzdeki döneme Milli Görüş"ün damgasını vuracağını iddia etti. Belde ve ilçe kongrelerinin tamamlandığını hatırlatan Özmen, “Bundan sonraki ilk hedefimiz yerel seçimlerdir. Aydın"da belediye başkanlığı seçimlerinin yapılacağı her merkezde kendi adayımızla mücadele edeceğiz. Bu seçimlerde önemli bir başarı elde edeceğimizi düşünüyorum. Çünkü, gerçek belediyecilik anlayışını Türkiye"ye tanınan Milli Görüş olmuştur. Ben fu fırsatla çeşitli nedenlerden ötürü başka partilere oy vermiş partililerimizi yeniden SP çatısı altında mücadele etmeye çağırıyorum” dedi.
Parti olarak 22 Temmuz seçimlerinin ardından durum değerlendirmesi yaptıklarına değinen SP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Gündoğan da, bu kapsamda 2008 yılını kongre yılı olarak belirlediklerini açıkladı. Türkiye genelindeki tüm belde, ilçe ve il kongrelerinin Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Gündoğan, kongrelerin ardından yeni ve güçlü SP teşkilatlarının oluşacağını belirtti. Öte yandan 22 Temmuz seçimleri sonrası başlatılan hamle toplantılarının da büyük bir hızla devam ettiğinin altını çizen Gündoğan, “Başta bizim için önemli olan 15 büyük şehir olmak üzere birçok merkezde hamle çalışmaları yapıldı ve Türkiye"nin her yerinde vatandaşlarla bir araya gelindi. Bu çalışmaların ardından SP, 2009 Mart ayında yapılacak olan mahalli seçimlere belki de hem mahalli hem de genel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanmış oldu. Temeli Türkiye Cumhuriyeti"nin kuruluşuna kadar dayanan SP, katıldığı her seçimde iktidarı hedefleyen bir parti konumundadır. 2000"li yılardan sonra emperyalist güçlerin ülkemizde oynadığı oyunların ikinci bölümü sahnelenmeye başladı. Bankacılık sektörünü ele geçirdiler. Tarım, hayvancılık, eğitim, iletişim gibi daha pek çok sektör onların eline geçti. Hatta ailemize kadar girerek, ahlaki yapımızı çökertmeye dahi başladılar. Ahmaklar gibi bu süreci izlemeyeceğiz. Mücadele edeceğiz ve galip geleceğiz. Türkiye ancak Milli Görüş çizgisiyle yaşanabilir ve huzurlu bir ülke haline gelebilir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yapılan kongreye tek liste halinde giren SP İl Başkanı Özmer Özmen, 181 delegeden 170"inin oy kullandığı seçimlerde kullanılan oyların tamamını alarak güven tazeledi.