Göreve seçilmeleri halinde esnafın sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini ifade eden Zeynel Abidin Özmen, mevcut belediye yönetiminin çeşitli uygulamalarını eleştirerek, “Belediye ticarethane değildir, halkımız da belediyenin müşterisi değildir. Biz Aydın Belediyesini halkın belediyesi yapmak için uğraş vereceğiz” dedi.
Özmen, seçim vaatleri ile değil bizzat gerçekleştirmek istediği projelerle yola çıktığını vurgulayarak, “Gerçekleşebilir, yapılması mümkün ve yapıldığında da halkımızı mutlu edecek uygulamaların projelerini geliştirdik. Halkımızın teveccühüyle 29 Martta belediye halkın hizmetine girecek, bundan eminim” diye konuştu.
Ziyaret ettiği esnafların iyi dilekleri ve olumlu mesajları karşısında memnun kaldıklarını beyan eden Özmen, şunları söyledi: “Esnafımız yardım değil iş imkanı istiyor. Bunu sağlamak bizim görevimiz. Çağdaş belediyeciliğin gereği budur. Biz başkan olduğumuzda halkın üretime, sosyal ve kültürel olaylara daha çok katılımını sağlayacağız. Biz mutlaka istihdam oluşturmak zorundayız. Tabii ki çalışamayacak, iş yapamayacak, yardıma ihtiyacı olan insanlarımız da var, onlara yardım etmek boynumuzun borcudur. Fakat esnaf için bir şeyler yapmak boynumuzun borcudur; bunun için projelerimiz de, enerjimizi de, gücümüz de, isteğimiz de var”