DSP Aydın Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Özmen, "8 Mart Dünya Kadınlar Gününde" Aydınlı kadınları yalnız bırakmadı. Gün boyu kadınları evlerinde ve işyerlerinde ziyaret eden Özmen, çiçek dağıtarak kadınlar gününü kutladı.
DSP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ferah Üşenmez ile birlikte öğle saatlerinde DSP Aydın İl Binası"nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen DSP"nin Aydın adayı Zeynel Abidin Özmen, burada partililerle bir araya geldi. Partili kadınların da gününü kutlayan Özmen, gün dolayısıyla bir açıklama yaptı.
DSP olarak geleceği kadın ve gençlerle kurmayı amaçladıklarını ifade eden Zeynel Abidin Özmen, “Bu amacımız ulaşmak içinde üzerimize düşeni layıkıyla yapabilmenin çabası içerisinde hareket ediyoruz. Bu bağlamda kadınlarımızın yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette ve ülke yönetiminde de daha yaygın olarak etkili ve karar verici konumlarda olmaları gerektiğini inanıyor ve bunu sadece söylemde değil; uygulamada da gösteriyoruz. Gerek yerel gerekse genel seçimlerde kadın aday göstermede hep ön sırada yer alıyoruz. Seçim süreçlerine bakıldığında bu hedefimize ulaşma çabası içinde olduğumuz ve her seçimde kadın aday sayımızı artırdığımız çok net olarak görülecektir” dedi.
Demokrasinin kadın özgürlüğü ile orantılı olduğunu kaydeden DSP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ferah Üşenmez de, “29 Mart"ta yapılacak olan yerel seçimlerinde kadın aday sayımızı artırmak için yola çıktık ve kadınlarımızı seçilebilir yerlerde aday gösterdik. Veriler; DSP"nin bu seçimlerde de kadın aday göstermede yine ilk sırada yer aldığına işaret ediyor. Bu hedefimizi daha üst düzeylere taşımamız gerektiğine inanıyorum. Bu inançla tüm kadınlarımızın "Dünya Kadınlar Gününü" kutlarken; kadınlarımıza yönelik tutumuzu devam ettirmeye kararlı olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum” diye konuştu.