Dün akşam saat 17.30 sıralarında eşi Cenk Tosun ile birlikte sahibi olduğu üniversite hazırlık dershanesinden çıkarak Çankaya semtindeki 5 yıldızlı otelin 7. katında bulunan otoparktaki otomobilini almaya çıkan ve elleri, ayakları bağlanıp kaçırılmak istenen 33 yaşındaki bir çocuk annesi Özlem Tosun, yaşadığı dehşet dolu dakikaları anlattı.
 
Tosun, "Otoparka çıktım. Arabamı park ettiğim yerde başka bir otomobil yoktu. Arabama yaklaştığım anda arabamın arkasından bir kişi karşıma çıktı. Ben onu görünce çok şaşırdım ve çığlık attım. O silahını çekerek bana doğrulttu. Ben bağırmaya başladım. Sonuçta lüks bir otelin otoparkındasınız, biri beni duyar diye bir süre bağırdım. Kimse gelmedi. Ben de çantamı yere fırlattım ve 'Her şey içinde, çantamı alabilirsin' dedim. Saldırgan ise beni arabanın arka tarafına doğru çekiştirmeye başladı. Ben direndim. O sırada elindeki poşetten elektroşok cihazını çıkarınca ben bu kez daha fazla direndim. Bana vurmaya çalıştı, en son boynuma bir darbe aldım ve baygınlık geçirdim" dedi.
 
"KAZA KURTULUŞUM OLDU"
 
Elektroşok cihazının etkisiyle baygınlık geçirdiğini ve sonrasını hatırlamadığını aktaran Tosun, "Daha sonra elimi ayağımı bağlayıp beni arabaya bindirmiş ve aşağıya indirmiş. Sonra sokakta trafik kazası olmuş, orasını hatırlamıyorum. Ama daha sonra duyduğuma göre otelin karşısındaki taksi durağından bazı taksiciler benim çığlık sesimi duymuşlar. Saldırgan da benim çığlık atmam üzerine paniğe kapılarak ters yöne girmiş ve bir başka araca çarparak kaza yapmış. Bu kaza benim kurtuluşum olmuş" diye konuştu.
 
Eşi ve kendisinin eğitimci olduğunu, kimseyle husumetleri bulunmadığını ifade eden Özlem öğretmen, "Zanlı olay yerinden kaçarken çevredeki güvenlik kameraları tarafından görüntülenmiş. Polisler zanlının fotoğrafını çıkardılar. Bana da gösterdiler, ben de teşhis ettim. Alsancak gibi bir yerde akşamüstü saat 17.30 sıralarında böyle bir olayın yaşanması üzücü. Üstelik bu olay bir otelin otoparkında yaşanıyor. Bu otoparkta hiçbir güvenlik görevlisinin bulunmaması, güvenlik kameralarının bile çalışmıyor olması bizi çok üzdü. Biz oraya hem kendi canımızı hem arabamızı emanet ediyoruz. Öncelikle zanlının yakalanmasını istiyorum. Bu herkesin başına gelebilirdi" dedi.
 
Özlem Tosun'un fizik öğretmeni olan eşi Cenk Tosun ise, kimseyle sorunları bulunmadığını, her şeylerini öğrencilerine adadıklarını söyledi. Cenk Tosun, zanlının bir an önce yakalanmasını beklediklerini dile getirdi.
 
Zanlının eşkalini çevredeki güvenlik kameralarından tespit eden polis, soruşturmayı geniş çaplı şekilde sürdürüyor.