Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Aile, Kadın, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkanı, Yeşiller Partisi ise iki dönemdir mecliste olan Filiz Polat'ı tekrar aday gösterdi.

Nisan 2010 yılında Christian Wulff hükümeti döneminde Aşağı Saksonya Eyaleti Aile, Kadın, Sağlık ve Uyum Bakanlığına getirilen, Almanya'da ilk Türk kökenli bakan olarak tarihe geçen Aygül Özkan, Hannover 28. Bölgeden (Hannover Merkez) CDU'nun adayı olarak açıklandı. Delegelerin büyük destek verdiği Özkan, tekrar aday gösterilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini, seçimlerde başarılı olmak için şimdiden çalışmalara başlayacağını söyledi. Özkan, başarısındaki ana temelin din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, insanların refahını düşünerek disiplinli çalışmak olduğunu, bundan sonrada aynı disiplinde çalışacağını dile getirdi.

POLAT RAKİBİNİ SOLLADI

Yeşiller Partisi'nin Osnabrück bölgesinden iki dönemdir eyalet meclisine girmeyi başaran Filiz Polat'da bölge delegelerinin verdiği destekle üçüncü kez meclise girebilmek için seçimlere aday gösterildi. Yeşiller Partisinin Osnabrück 75. seçim bölgesinden aday gösterilen Polat, insan hakları, sosyal adalet, eğitim ve enerji konularına ağırlık vereceğini belirtti. Partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken, partilerin Türk kökenli olarak başka hangi isimleri ön plana çıkaracakları merakla beklenmeye başladı.

Hannover'de avukatlık yapan Muammer Duran ise CDU'nun milletvekilliği adaylık teklifini yoğun işlerinden dolayı kabul etmedi.