CHP"de aktif siyasete girmeye hazırlanan gazeteci Tuncay Özkan, Baykal"la görüştü
Genel Sekreter olacağı iddia edilen Özkan, örgütleri il il dolaşarak partiye dinamizm getirmeye çalışacak

Cumhuriyet mitinglerindeki konuşmaları ile dikkatleri üzerinde toplayan Tuncay Özkan, CHP"de aktif siyasete giriyor. Sahibi bulunduğu KanalTürk televizyonunu satmaya karar veren Özkan, geçen hafta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile son kez biraraya geldi. Özkan"ın partide etkin görev almak istediği, gönlünden geçenin de Genel Sekreterlik makamı olduğu öğrenildi.

CHP kulislerindeki iddiaya göre, Deniz Baykal, Tuncay Özkan"ın görev talebine soğuk yaklaşmadı ve şunları söyledi: “Parti"de görev alman bizim için de önemli katkı olur. Bu görev genel sekreterlik de olabilir. Kurultayda Parti Meclisi"ne aday ol. Ben de gereken desteği veririm. Önce PM üyesi olman lazım ki daha sonra Merkez Yönetim Kurulu"na gir. Sonra orada da seçimi kazanırsan niye olmasın, genel sekreter de olabilirsin...”

Özkan, Baykal"dan aldığı bu yeşil ışık üzerine bir süreden beri satmaya çalıştığı KanalTürk televizyonunun satış görüşmelerini hızlandırdı. Satış işinin önümüzdeki bir iki hafta içinde sonuçlanacağı ve Özkan"ın bundan sonra mesaisini tümüyle CHP"de aktif siyasete ayıracağı bildiriliyor.

Başdanışmanlık planı

Cumhuriyet mitingleri ile adını kamuoyuna duyuran Özkan"ın siyasete ilgi duyduğu öteden beri biliniyordu. 22 Temmuz seçimleri öncesinde CHP"den adaylık teklifini kabul etmemiş ancak seçim sonuçlarından sonra partide aktif görev istemişti.

22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşen Özkan"ın o gün şunları söylediği öne sürülüyor: “Türkiye çok kritik ve tehlikeli bir sürece girdi. Cumhuriyetin temel ilkeleri büyük bir tehdit altında. Cumhuriyeti ve demokrasiyi savunabilmek için CHP"yi güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun için ben göreve talibim.”

Özkan"ın o gün istediği görevin daha önce İsmail Cem için oluşturulan Genel Başkan Başdanışmanlığı makamı olduğu fakat Baykal"ın bunu geçiştirdiği belirtiliyor.

CHP kulislerine göre aktif görev alması halinde il il örgütleri ve ülkeyi dolaşacağını söyleyen Özkan, kısa sürede içinde CHP"ye yeni bir hava ve dinamizm kazandırabileceği konusunda iddialı.