Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Örgütü, yerel seçimlere yönelik çalışmalar için başta sandık görevlileri olmak üzere yapılacak iş bölümüyle ilgili partililere bilgi vermek amacıyla bir toplantı düzenledi. Dün akşam parti lokalinde gerçekleştirilen toplantıda, Eski İlçe Sekreteri Özer Kayalı belediye başkan aday adaylığını resmen açıkladı. Özer Kayalı"yı ilk kutlayan, aynı zamanda toplantıyı da yöneten CHP İlçe Başkanı ve belediye başkan aday adayı M. Esat Altungün oldu. CHP"nin emin adımlarla yerel iktidara yürüdüğü yönünde konuşmaların sık sık tekrarlandığı toplantıda bol bol birlik ve beraberlik mesajları verildi.
İki yüzden fazla partilinin katıldığı toplantı, CHP İlçe Sekreteri Mehmet Bal"ın yerel seçimler için parti olarak yürütecekleri çalışmalarla ilgili bilgi vermesiyle başladı. Mahalle ve sokak çalışmalarına katılacak partililer ile sandıklarda görev alacak partililerin belirlenmeye başladığını açıklayan Mehmet Bal, çalışmaların gönüllülük esasına göre yürütüleceğini belirterek, isteklilerin dağıtılan formları doldurmalarını istedi.
Son dönemde rakiplerinin kendisine karşı karalama kampanyası başlattığını iddia eden M. Esat Altungün, “Yerel seçim tarihi yaklaştıkça CHP adının ön plana çıkması nedeniyle paniğe kapılanlar, sokakta her türlü dedikoduyu üretiyorlar. Her türlü iftirayı atıyorlar. Ama CHP"nin yerel iktidar yürüyüşü emin adımlarla devam ediyor” dedi.
Parti tabanında gördüğü heyecan üzerine aday adaylığını açıklama gereği duyduğunu söyleyen CHP eski İlçe Sekreteri Özer Kayalı da, “Bu dakikada demsen aday adaylığımı açıklıyorum” diyen Özer Kayalı, CHP adayı kim olursa olsun iktidar yapmak için el birliğiyle çalışmak gerektiği söyledi. Fuat Akdoğan"ı belediyeyi yönetememekle, Engin Berberoğlu"nu ise CHP"yi bölmeye çalışmakla suçlayan Kayalı, “CHP"nin belediye başkan adayı kim olursa olsun, birlik ve beraberliğimizi koruyarak iktidara gelmek zorundayız. Hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmez zorundayız” diye konuştu.
Özer Kayalı"nın konuşması salondan büyük alkış alırken, Kayalı"yı ilk kutlayan CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı M. Esat Altungün oldu. Kayalı ile birlikte gazetecilere poz veren Altungün, daha sonra bir partilin son günlerde hakkında çıkarılan dedikodularla ilgili soru sorması üzerine yaptığı konuşmada; “Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal"a da sık sık kişisel iftiralar atılıyor. Bunun küçük bir örneğini Kuşadası"nda yaşıyoruz. Korkan, paniğe kapılan siyasi rakiplerimiz dedikodu üretmekten başka bir şey yapamıyor. CHP İlçe Başkanı"na ya da belediye başkan aday adaylarına, adı ne olursa olsun bazı siyasi rakipler tarafından iftira atılıyorsa, burada hedef aynı zamanda CHP"dir” ifadelerine yer verdi.