Erdem, AK Parti Hükümetleri dönemin elde edilen 30 milyar dolarlık özelleştirme gelirleriyle çok önemli hizmetlerin yapıldığını söyledi. AK Parti Hükümetleri döneminde önceki hükümetlerin sağlayamadığı 30 milyar dolarlık özelleştirme geliri sağlandığını ve bu kaynağın ülkedeki önemli yatırımlara aktarıldığını kaydeden Mehmet Erdem, “24 milyar TL"ye 11 bin kilometre duble yol yapılması, hızlı tren, demir yollarındaki iyileştirmeler gerçekleştirilmesinin bunlardan bazılarıdır. Sadece Aydın – Nazilli demiryolu hattının yenilenmesi için de yaklaşık 30 milyon TL harcandı. KÖYDES projesiyle köylerimize yol, su ve elektrik hizmetleri götürülmüştür. 2006 – 2010 yıllarında toplam 5 milyar 785 milyon TL"lik kaynak aktarımı gerçekleşmiştir. BELDES projesiyle nüfusu 10 binin altında kalan Belediyelere , İller Bankası payları haricinde 2007 -2008 yıllarında yol, su vs hizmetler için 2 milyar TL nüfus oranlarına göre dağıtılmıştır” dedi.
İlk ve orta öğretimdeki öğrencilere ücretsiz ders kitabı dağıtıldığını ve yoksul öğrencilerin velilerine müracaatları halinde 24 – 70 TL arasında aylık burs verildiği anımsatan Erdem, “
Özürlülerimize ve yaşlılarımıza bakım ücreti ödenmeye başlanmıştır. Sağlık hizmetleri zirve yapmış, ister SSK lı isterse, ister BAĞKUR"lu isterse de Yeşil Kart"lı olsun tüm vatandaşlara modern hastanelerden sağlık hizmeti alabilme imkânı sunulmuştur. Tüm bu yenilikler genişleyen bütçe imkânları sayesinde hayata geçirilebilmiştir. Çalışanların zorunlu tasarruf fonunda biriken 13,5 milyar TL"si ödenmiştir. Geçmiş dönemlerde çalışanlardan KEY adı altında kesilen yaklaşık 3 milyar TL de hak sahiplerine ödenmiştir. Devlet Su İşleri yeni yatırımlar yapmış, yapımına başlanmış ancak yıllardan bu yana dişe dokunur bir ilerleme kaydedilmemiş yatırımları hızla bitirildi yada bitirilme noktasına geldi.Örneğin Aydın"da yapılan Çine ve İkizdere barajlarından Çine Barajı"na 1996-2002 yılları boyunca 7 yılda ayrılan toplam ödenek 87 milyon TL iken, 2003 – 2009 yılları arasında AK Parti İktidarı"nda 6 yılda 542 milyon TL ödenek ayrılmış ve yıllardan beri süren inşaat su tutma noktasına gelmiştir” diye konuştu.
“İnsaf, izan ve vicdan sahibi olanların da takdir edeceği gibi daha onlarca yenilik ve yatırım türünü ekleyebileceğimiz bu listede bahsi geçenleri hayata geçirmek için özelleştirme gelirleri önemli bir kaynak olmuştur” diyen Erdem, şunları söyledi: “İnsafınız, vicdanınız ve izanınız yoksa bir de iftiracı ve yalancı iseniz bu hizmetleri görmeniz mümkün değildir. Muhalefet partilerinin temsilcileri kendi dönemlerinde başarıya ulaştıramadıkları özelleştirmeleri ve buna bağlı hayata geçiremedikleri hizmetleri gördükçe kahrolmaktadırlar. Bu hizmetleri hayal bile edemeyen ve beceriksizliklerle dolu iktidar dönemleri geçirenler için, AK Parti olarak ne yazık ki bizlerin yapacağı bir şey bulunmamaktadır. Muhalefet iftira ve karalamalarına devam edecek, bizler de hizmetlerimize devam edeceğiz”