23 Eylül´de Viyana´ya gidecek olan Aragones´e özel uçak tutmayı teklif eden yöneticilerin, 6 ay sonra Dede´nin İspanya´ya nasıl gittiğinden haberi olmadı.

Fenerbahçe Yönetimi"nin Luis Aragones ile anlaştığı haberi duyulduğunda yer yerinden oynamıştı. Tecrübeli teknik adam, İspanya"yı 44 yıl sonra Avrupa Şampiyonu yapan hoca olarak geçmişti Fenerbahçe"nin başına. 70 yaşındaki hoca, ilk günlerde adeta el üstünde tutuluyor, bir dediği iki edilmiyordu. İşte o günlerden bir anekdot. Tarih 21 Eylül 2008. UEFA Başkanı Michel Platini, 8. Avrupa Milli Takımlar Teknik Direktörleri Konferansı"na Luis Aragones"in özellikle katılmasını istemiş ve kendisini ismen davet etmişti. Bu haber, Fenerbahçe Yönetimi"nde de büyük memnuniyet yaratmıştı.

Kendisi vazgeçti
Başkan Aziz Yıldırım"ın talimatıyla, tecrübeli teknik adamın, konferansın yapılacağı Avusturya"nın Başkenti Viyana"ya özel uçakla gönderilmesi kararlaştırıldı. Eşi de gitmek istediği için hoca, bu teklifi memnuniyetle kabul etti. Ancak seminerin yapılacağı 23 Eylül günü, eşi gitmekten vazgeçince, Aragones de, “Özel uçağa gerek yok, THY ile uçarız” deyince, özel uçak rezervasyonu iptal edildi. Yolculuk da THY ile gerçekleştirildi. Ve tarih 30 Mart 2009. Aragones, bu kez İspanya Kraliyet Ailesi"nin vereceği ödül için ülkesine gitti. İki seyahat arasındaki fark ise; bu kez yöneticilerin, Dede"nin İspanya"ya nasıl gittiğinden haberi bile yoktu.

FANATİK