BBP lideri Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili kurulan Araştırma Komisyonu'na konuşan Gülefer Yazıcıoğlu, eşine ait cep telefonunun kendilerine teslim edildiğini, ancak eşine ait el yazısı ile yazılan notların kaybolduğunu sim kartının ise silindiğini söyledi.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'na konuşan Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, kaza sonrasında Yazıcıoğlu'na ait cep telefonunun kendilerine teslim edildiğini, ancak telefonla birlikte eşinin silahının, özel evrakının ve parasını da koyduğu çantanın ise hâlâ ortada olmadığını söyledi. Komisyonda konuşan Gülefer Yazıcıoğlu, enkazın bulunmasının ardından Yazıcıoğlu'na ait cep telefonunun kendilerine teslim edildiğini, ancak telefonla birlikte eşinin silahının, özel evrakının ve parasını da koyduğu çantanın ise hâlâ ortada olmadığını söyledi.
BELGELERE GÖRE DİNLEYECEĞİZ

Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, komisyona konuşanların çok ciddi şeyler söylediğini ifade ederek, bunları ciddiye alarak üstüne gideceklerini söyledi. Konuyla ilgili Kayseri Valiliği, Kahramanmaraş Valiliği ve bu konuda açıklama yapan hastanelerle ilgili bazı belgeler istediklerini ifade eden Köylü, ayrıca İçişleri Bakanlığı ve askeri yetkililerden de bazı belgeler istediklerini söyledi. Gelen belgeler ışığında bir durum değerlendirmesi yapacaklarını söyleyen Köylü, buna göre yeni kişilerin komisyona çağırılacağını ifade etti.

BİLİCİ: ÇAĞIRIRLARSA GİDERİM

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de TBMM Araştırma Komisyonu'nun kendisini davet etmesi durumunda gidip bilgi vereceğini söyledi. Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından emniyet kaynaklarından kendisine iletilen bilgiyi yakın çevresi ile birlikte BBP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'la da paylaştığını anlatan Vali Bilici, "Benim hiçbir zaman resmi açıklamam olmadı. Hiçbir basın kuruluşuna açıklama yapmadım. Ancak bana gelen bilgiyi yakın çevremle birlikte daha önceden kendisini tanıdığım BBP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ beni arayınca ham ve teyit edilmemiş bilgi olarak ilettim. Ama bunun teyide muhtaç bir bilgi olduğunu da belirttim" dedi.

SHGM DE DİNLENECEK

Komisyon ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden helikopterin teknik aksaklıklarının olup olmadığı, ELT cihazının durumu ve kazanın nedeni ile ilgili ön rapor hakkında bilgi alınacak.


Ayağının kırık olduğu nereden biliniyordu


BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi kaza günü Kayseri Valisi'nin, Yazıcıoğlu için 'ayağı kırık, şuuru açık', Kahramanmaraş Valisi'nin de 'Göksun Hastanesi'ne getirilecek' beyanatını verdiğini hatırltarak "Kayseri Valisi'ni kim yönlendirdi, ayağının kırık olduğunu nereden biliyordu? Genel Başkan'ın çantası hâlâ kayıp. Telefonunun ise bir tanesi bize verildi, ancak hafızası silinmiş" dedi. Şanverdi, Med Air'a ait helikopterin uçuş lisansanın kazadan iki gün önce 23 Mart'ta sona erdiğini, firmanın 20 Mart'ta lisansının uzatılması için Sivil Havavcılık Kurumu'na müracat ettiğini, kurumun müracatı incelediğini, helikopterde bazı eksikler tespit ederek bir ay içinde giderilmesi şartıyla 2011 yılına kadar lisansını uzattığını anlattı.