Okuldaki her sınıfın ayrı bir ili tanıttığı şenliklere katılan veli ve davetliler okul bahçesinde oluşturulan minyatür Türkiye’de hem farklı kültürleri izlediler hem de farklı tatları tattılar. Uşak tarhanasından, Malatya kayısısına kadar çeşitli ikramların da yapıldığı kültür şenliğine Karaman koyunları ile Denizli horozları ayrı bir renk kattı.

Bu yıl 2.’si düzenlenen ‘İllerimiz ve Değerlerimiz’ konulu proje şenliği için hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler 16 ili tüm özellikleri ile birlikte tanıttılar. Okul bahçesinde kurulan il çadırlarında Çanakkale Şehitliklerinden, Karadeniz illerinin mısırına, Karaman’ın Koyunundan Denizlinin horozuna kadar illerin meşhur olan sevimli hayvanları da şenliklerde yerini aldı.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra velilerin ve davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği kültür şenliğinde öğrenciler il çadırlarına ziyaret eden konuklarına ilin meşhur olmuş yiyeceklerinden ikram ettiler. Uşak çadırında tarhana çorbası ikram edilirken, Urfa Çadırı’nda çiğ köfte ikram edildi. Türk Misafirperverliğinin ön planda tutulduğu etkinlikte Çanakkale Çadırı’ndan ise Türkün silaha ve savunmaya olan tutkusu ile iİslam inancının temeli olan Kur’an-ı Kerim ve maneviyat sergilenmeye çalışıldı.

Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu olarak yarınların teminatı olan gençleri en iyi şekilde yetiştirmek için gayret sarf ettiklerini belirten Okul Müdürü Bülent Alkın, okul dersleri kadar ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak gençlerin gelenek ve görenekleri öğrenmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi. Bir ülkenin ancak kültürünü sahip çıkarak ayakta kalabileceğini ifade eden Alkın, “Uzmanlar, bir geleneğin devamı için peş peşe gelen 3 neslin o gelenekleri devam ettirmesi gerektiğini belirtiyor. Ülkemiz aslında tarih ve kültür zenginidir. Fakat son yıllarda gelişen teknoloji ve çeşitli nedenlerle birçok kültürümüzün yok olmaya yüz tuttuğunu gördük. Bu ve benzeri etkinliklerle kültürel zenginliklerimizi gelecek nesillere de aktarmayı hedefliyoruz” dedi.

Stantları gezen konuklar öğrencilere ve sınıf öğretmenlerine teşekkür ettiler.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

muzafferancinkultursenligi.jpgmuzafferancinkultursenligi2.jpgmuzafferancinkultursenligi3.jpgmuzafferancinkultursenligi5.jpg