Aydın İl genel Meclisi"nin Haziran ayı olağan toplantılarında İl Genel Meclisi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından meclise verilen yazılı bir önerge ile çalışma yapılan “İl Özel idare Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Bürosu” kurulması konusu görüşüldü.
İl Genel Meclisi üyelerine konuyla ilgili olarak bilgiler veren Komisyon Başkanı İsmet Kaya, 5302 sayılı İl Özel İdare Yasası"nın 15 ve 16 maddelerinde yer alan “Kesinleşen İl Genel Meclisi Kararlarının en geç 7 gün içerisinde çeşitli yollarda halka duyurulur” ve “İhtisas Komisyonu çalışmaları çeşitli yollarla duyurulur” şeklindeki düzenlemelerle meclis çalışmalarının duyurulmasının zorunlu olduğunu söyledi. Ayrıca İl Özel İdare bünyesinde toplantı yapılacak bir salonun bulunmadığına da işaret eden Kaya, “Basın toplantılarının yapılacağı bir alanın düzenlenmesi gerekmektedir. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi"nin çalışmalarının halka duyurulması bakımından yetersiz kalındığı da açıktır. İl Özel İdaresi bünyesinde Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Bürosu kurulması ve bu birimde konusunda uzman bir kişinin istihdam edilmesi ihtiyaçtır. Bu ofiste sürekli internet hizmetinin olması ve basın mensuplarına uygun çalışma ortamı sağlanması gerekmektedir. Süreli yayın olan İl Özel İdaresi Dergisi"nin İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Özel İdare Müdürlükleri, belediyelere ve köy muhtarlıklarına ulaşmasının sağlanması da önemlidir” dedi.
Bu büronun kurulmasının İl Özel İdaresi, organları ve çalışanlarının kamuoyuna tanıtılması bakımdan önem taşıdığına işaret eden İsmet Kaya, “İl Genel Meclisinin, başkanlık divanının, ihtisas komisyonlarının ve encümenin yasadan kaynaklı yetki ve sorumlulukların tanıtılması; İl Genel Meclisi üyelerinin görev alanlarını ile ilgili konularda kamuoyunun bilgilendirilmesi; yapılan çalışmalarla ilgili arşiv oluşturulması, basın açıklamalarının bürodan yapılması ve sürekliliğin sağlanması; il genelinde yayın yapan kuruluşlarla irtibata geçilmesi bu şekilde sağlanabilir. İl Özel İdare bünyesinde yepyeni bir birim oluşturmaya çalışıyoruz. İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımızın kendilerini ve kurumu tanıtmak için desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
Gündem maddesi ile ilgili görüşlerin açıklanmasının ardından İl Genel Meclisi üyelerinin onayına sunulan komisyon raporu, oy birliği ile kabul edildi. Mecliste onaylanan Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Bürosu kurulması yönündeki raporun Aydın Valiliği ve ilgili kurumların onayına sunulacağı, onayın gerçekleşmesi halinde ilgili çalışmaların 15 gün içerisinde başlayacağı belirtildi.