Asfalt sezonunun sona ermesiyle birlikte köy yollarında Eylül ayında başlayan çalışmalar son hızla devam ediyor. Yağışlarla birlikte kapanan köy yolları, Özel İdare iş makineleri ve ekiplerince anında müdahale edilerek ulaşıma açılıyor.
Köy yollarını ulaşıma açma, bakım, onarım ve genişletme çalışmaları ile ilgili bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, “2011 asfalt sezonu programında yer alan tüm köylerin, asfalt kaplama çalışmalarının tamamlanmasından sonra yol bakım-onarım ve genişletme çalışmalarına ağırlık verildi. Kurumumuza bağlı iş makineleri ve ekipler tarafından Nazilli ilçesine bağlı Hisarcık ve Kızıldere köylerinin arasındaki bağlantı yolu, Karacasu ilçesine bağlı Ataköy-Işıklar bağlantı yolu, Germencik’in Bozköy, Selâtin ve Çarıklar köy yolları bakım onarım ve genişletme çalışmaları tamamlanmıştır. Ayrıca Çine ilçesine bağlı Dorumlar köyü Aktaş Mahallesi, Bozdoğan ilçesine bağlı Kızıltepe, Alhisar, Nazilli ilçesine bağlı Aşağı Yakacık köyü Osman Çukuru Mahallesi yol onarım ve genişletme çalışmaları bitirilmiştir” diye konuştu.
TESVİYE ÇALIŞMALARI
Yol bakım-onarım ve genişletme çalışmalarının yanı sıra tesviye çalışmalarının da sürdüğünü belirten Genel Sekreter Aktemur : “Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 2011 yılı, tesviye programı çerçevesinde Çine ilçesine bağlı Mutaflar Köyü-Saltık Mahallesi, Karpuzlu ilçesine bağlı Cumalar Köyü ile Şenköy Karabelen Mahallesi arasındaki yol ve Karacasu ilçesine bağlı Ataköy - Çınar Mahallesi yolu çalışmaları tamamlanmıştır” şeklinde konuştu.