Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sitesinde, özel hastanelerin, resmi günlerde de anlaşmalı olduğu tüm branşlarıyla çalışabilmesi için Medula sisteminin açıldığı duyuruldu. Domuz gribiyle çocuk, göğüs hastalıkları, dahiliye ve enfeksiyon branşlarının tatil günlerinde çalışması iznini koparan özel sektörde diğer branşların hizmet vermesine izin verilmiyordu. Bu nedenle hastalar acile gidiyor; bunun faturası da SGK’ya çıkıyordu.
HER BİR İŞLEM İÇİN ÖDEME YAPIYORDU 
 
SGK, anlaşmalı olduğu kurumlarda normal günlerde sadece 28 lira ödeme yaparken acile giden hastalar için 15 lira muayenenin yanı sıra her bir işlem için Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) belirtilen fiyatlar üzerinden de ek ödeme yapıyordu. Üstelik özel hastaneler, polikliniklerdeki gibi acile gelen hastalardan fark talep edemiyordu. Şimdi diğer branşların çalışmaya başlaması ile kurum, bu yükten de kurtulmuş olacak.
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Cevat Şengül, tatillerde yaşanan hasta kuyruklarının yeni uygulamayla ortadan kalkacağını söyledi. Tatillerin bazen 9 güne kadar çıktığına işaret eden Şengül, “Bazı illerde polikliniklerin yarıdan fazlasını özel hastaneler yapıyor. 
 
İstanbul’da da bu oran yüzde 60’ı buluyor. Özellikle resmi tatillerde acillerimize çok yük biniyordu. Şimdi artık tatillerde de polikliniklere hasta kabul edebileceğiz. Bunun da özel hastaneler açısından yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.